Social

Injectia anti-AH1N1, asteptata in Vrancea

Raluca Manolache
27 nov 2009 981 vizualizări
Vaccinarea împotriva virusului pandemic este recomandata, dar nu obligatorie

Imunizarea impotriva noului virus gripal AH1N1 mai poate astepta citeva zile. Ministerul Sanatatii Publice a livrat ieri primele 250.000 doze de vaccin pandemic, insa Vrancea nu s-a aflat printre primele judete din tara care beneficiaza de acest vaccin. Dozele ar urma sa ajunga in judet pina la inceputul saptaminii viitoare, in tara urmind sa fie livrate 1.090.000 de flacoane. In Vrancea aproape 51.000 de persoane sint, din primele raportari realizate, "programate" la vaccinare. Urmeaza sa fie imunizate cadrele medicale, dar si personalul care asigura securitatea nationala si locala, urmind ca, ulterior, sa fie imunizate si celelalte categorii la risc, elevii de liceu si studentii. Ministerul Sanatatii anunta ca reactiile adverse care pot aparea sint asemanatoare cu cele date de vaccinul sezonier: roseata la locul intepaturii, usoare stari febrile si, in cazul persoanelor sensibile, alergii minore. "Precizam ca vaccinul impotriva virusului A/H1N1 nu se va gasi in farmaciile cu circuit deschis, vaccinarea realizindu-se in cadru organizat. Este o masura suplimentara de protectie pentru ca vaccinul sa ajunga intr-adevar la grupele tinta, numai astfel putindu-se limita, in realitate, numarul de imbolnaviri", se arata intr-un comunicat al ministerului de resort. Vaccinarea impotriva virusului pandemic este recomandata, dar nu obligatorie. Orice persoana poate lua decizia de a refuza vaccinarea. In Vrancea au fost confirmate pina la aceasta data 60 de cazuri de imbolnavire cu noul virus gripal, in special la elevi. Totalul cazurilor inregistrate in tara este de 2666 pina ieri. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 21 ore, 37 minute, 37 secunde
au ajuns astazi la ora 17.05
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.