Social

Prichindeii sint loviti de viroze

Ziarul de Vrancea
12 nov 2009 1313 vizualizări
In cazul in care peste 10% dintre micutii dintr-o gradinita lipsesc pe motiv de boala, unitatea trebuie sa anunte imediat Directia de Sanatate Publica

Virozele respiratorii pun stapinire si pe Vrancea. Din cauza temperaturilor scazute, tot mai multi copii au ajuns la medic cu febra, dureri de cap si nas infundat. Asa se face ca persoanele cel mai afectate de fluctuatiile de temperatura sint prescolarii si scolarii, care lipsesc astfel de la cursuri. Evidentele Directiei de Sanatate Publica (DSP) arata ca in ultima saptamina au existat 2.020 cazuri de infectii respiratorii si 450 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, majoritatea copii sub 14 ani. Alarmati de numarul mare de pacienti, medicii recomanda o igiena stricta, aportul suplimentar de lichide si izolarea celor "virusati". "In cazul in care apar copii bolnavi, acestia trebuie preluati de parinti si dusi la medicul de familie ca sa primeasca tratamentul corespunzator", recomanda dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP. De asemenea, autoritatile atrag atentia ca in cazul in care peste 10% dintre micutii dintr-o gradinita lipsesc pentru ca sint bolnavi, unitatea trebuie sa anunte imediat Directia de Sanatate Publica. Pe de alta parte, oficialii Inspectoratului Scolar spun ca nu s-au raportat probleme din teritoriu. "In multe gradinite prezenta este de suta la suta si nu ni s-a adus la cunostinta cum ca ar fi vorba despre raceli grave. In unitatile in care copiii au lipsit a fost mai mult vorba despre vremea rea, pentru ca multi parinti sint foarte grijulii. Dar in mod sigur nu este vorba despre nici o epidemie", a declarat Cristina Mazilu, inspectorul responsabil cu invatamintul prescolar. Aceasta a mai mentionat ca in unele gradinite exista presuri cu cloramina, dar s-au achizitionat si masti de protectie. Pina acum, toate unitatile luate la puricat de inspectori au fost in regula din acest punct de vedere. Chiar si gradinitele din satele indepartate au fost dotate cu recipiente speciale, pentru ca micutii sa se spele pe miini. In plus, se pare ca a disparut si moda clasicelor prosoape, acestea fiind inlocuite de cele de unica folosinta. Fiecare unitate are in componenta si un comitet de gripa. (R. MANOLACHE, I. NICOLAIE)


Bani pentru masti medicale


Directia de Sanatate Publica (DSP) a primit fila de buget prin care judetului nostru i se aloca suma de 475 mii lei pentru achizitionarea de materiale necesare pentru combaterea aparitiei noului virus gripal AH1N1. Cu acesti bani institutia ar urma sa cumpere masti de protectie, substante dezinfectante si alte materiale sanitare necesare. Toate acestea ar urma sa ajunga in spitalele din Vrancea, pentru a le reintregi stocul. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.