Social

250 de angajati de la Ambulanta anunta proteste de strada

Raluca Manolache
8 sep 2009 882 vizualizări
Sindicalisii sint revoltati pentru ca nu au fost chemati la negocierile privind stabilirea grilei de salarizare Sindicalistii de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea ar putea protesta miercuri de la ora 9.00 pe fondul nemultumirilor privind proiectul legii salarizarii unice.

Cadrele medicale sint nemultumite ca Ministerul Sanatatii nu le-a consultat in momentul in care s-a elaborat proiectul salarizarii unice chiar daca exista un protocol incheiat in acest sens. De altfel, sindicalistii cer cresterea coeficientilor de ierarhizare cu cel putin un punct pentru personalul din serviciile de ambulanta. "Daca in timp util apare de la Federatia Nationala Sindicala Ambulanta un fax prin care sintem instiintati ca pe data de 9 septembrie va avea loc un miting in toata tara ii vom convoca si noi pe membrii de sindicat. Ne vom stringe la sediul unitatii pentru a protesta impotriva subfinantarii substatiilor de ambulanta si ne vom prezenta nemultumirile pe care le avem, pentru ca nu am fost primiti la negocierile care s-au facut pentru stabilirea grilei de salarizare", a precizat Irimia Stan, liderul Sindicatului "Ambulanta" din Vrancea. In cazul in care medicii, asistentii, ambulantierii sau personalul TESA vor iesi in strada, sindicalistii spun ca activitatea de acordare a asistentei medicale de urgenta nu va fi afectata pentru ca actiunile vor fi sustinute doar de cadrele aflate in timpul liber. In Vrancea, din cei 250 de salariati de la Ambulanta, 246 sint membri ai Federatiei "Ambulanta". FNSA este membra a Blocului National Sindical (BNS) din 1996 si s-a infiintat cu scopul de a apara drepturile salariale cit si promovarea intereselor profesionale, sociale, economice si culturale ale tuturor membrilor de sindicat. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.