Social

Au reinceput lucrarile la Spitalul Dumitresti

Raluca Manolache
2 aug 2009 707 vizualizări
Cladirea noului corp al Spitalului comunal Dumitresti ar putea fi finalizata la inceputul anului viitor. Lucrarile de amenajare au reinceput in aceasta luna, asta dupa ce activitatea a fost sistata pentru mai multi ani din lipsa de fonduri, dar si pentru ca firma care executa lucrarile a intrat in faliment

Lucrarile au fost preluate prin licitatie de catre o firma din Constanta, care se va ocupa de montarea bazinelor cu apa, finalizarea blocului alimentar, montarea instalatiei etc. Juristul Costel Negoescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbraveni, care are sub jurisdictie si unitatea din Dumitresti, spune ca lucrarile s-ar putea finaliza in sase luni. "Am primit de la Ministerul Sanatatii suma de 15 miliarde de lei vechi (1,5 milioane RON) pentru a continua lucrarile. Am mai avea nevoie de inca 4 miliarde de lei (400.000 RON) pentru a finaliza investitia. Firma care a preluat lucrarile este din Constanta si a cistigat licitatia pentru ca a oferit cel mai mic pret", a precizat directorul Costel Negoescu. De mentionat este faptul ca lucrarile la acest nou spital au fost demarate in anul 1996, iar pina acum s-au cheltuit aproximativ 35 de miliarde lei vechi. Destinatia spitalului a fost schimbata de la an la an, ultima propunere fiind centru stationar cu 20 de paturi. Managerul unitatii spera insa ca in acest spatiu sa se infiinteze un centru medico-social destinat batrinilor si persoanelor care reprezinta cazuri sociale. Localnicii din comunele de pe valea Rimnicului insista ca aici sa fie mentinuta si sectia de pediatrie, data fiind distanta mare pina la cel mai apropiat spital de profil si numarul mare de copii din zona. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.