Social

Sanctiunile de la psihiatrie s-au transformat in mustrari

Raluca Manolache
31 iul 2009 836 vizualizări
Cei doi psihiatri implicati in cazul pacientului plimbat o noapte intreaga intre sectii au primit sanctiuni mai blinde u Colegiul Medicilor propune ca medicii din sectiile exterioare sa vina la Unitatea de Primiri Urgente pentru a consulta bolnavii aflati in stare grava u pacientul plimbat intre sectii a ajuns intr-un final in sectia de terapie intensiva, intrucit se afla in stare grava

Dr. Elena Tocari, sefa sectiei de psihiatrie de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani si dr. Gabriela Florea din cadrul aceleiasi sectii au scapat de sanctiunile aplicate de comisia de etica si disciplina in cazul bolnavului Ionel Stanila, din Poiana Cristei, care a fost plimbat o noapte intreaga intre mai multe sectii ale unitatii. Comitetul Director al spitalului a decis sa transforme sanctiunile in mustrari scrise dupa ce a primit rezultatul anchetei realizate de filiala vrinceana a Colegiului Medicilor. "S-a decis modificarea sanctiunilor celor doi medici cu mustrare scrisa", a precizat dr. Nicolae Moise, managerul general al unitatii. Colegiul Medicilor a ajuns la concluzia ca toata aceasta situatie ar fi putut fi evitata daca medicul de garda de la Unitatea de Primiri Urgente ar fi analizat mai bine cazul. "Diagnosticul pus de medicul specialist psihiatru a fost corect, fiind vorba de o afectiune cronica psihiatrica, starea grava a pacientului fiind determinata de un sepsis sever cu punct de plecare tegumentar (leziuni de pelagra suprainfectate) si orofaringian. Examenul clinic mai atent in serviciul UPU ar fi evitat trimiterea bolnavului catre sectiile de psihiatrie si dermatologie. Starea grava a bolnavului impunea chemarea specialistilor respectivi pentru examenul interdisciplinar in serviciul UPU si internarea de la inceput in sectia de la ATI", spun reprezentantii Colegiului Medicilor Vrancea, care au analizat cazul. De altfel, acestia sint de parere ca astfel de situatii s-ar putea evita pe viitor daca medicii care fac garzi in sectiile exterioare ale spitatului ar veni sa examineze bolnavii la UPU. Se va evita astfel deplasarea pacientilor aflati in stare grava. In acest moment, pacientul Ionel Stanila este internat in sectia de terapie intensiva dupa ce in noaptea de 15 spre 16 iulie a fost plimbat intre sectii deoarece nici medicul de garda de la sectia de psihiatrie si nici cel de la dermatologie nu au dorit sa il interneze. In urma investigatiilor medicale s-a constatat ca acesta sufera de septicemie cu stafilococ (hemocultura pozitiva), pelagra suprainfectata, faringo-amigdalita ulceronecrotica, sindrom de deshidratare si etilism cronic cu deteriorare psihoorganica. In concluzie, este vorba despre un bolnav in stare grava, care necesita o atentie mai mare din partea medicilor din spital. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.