Social

Daruri din suflet pentru copiii fara parinti din trei centre de ocrotire

Mihaela Beșleagă
18 iul 2009 794 vizualizări
Asociatia Vocea Romanilor si Grupul Nazdravanii din Galati au oferit ghiozdane, rechizite scolare si electrocasnice pentru mai multi copiii orfani din Dumbraveni, Odobesti si Paunesti

Bucuria a luminat fetele a zeci de copiii orfani din Dumbraveni, Odobesti si Paunesti, care au primit ieri vizita unor romani stabiliti in Italia, organizati in Asociatia socio-culturala "Vocea Romanilor" din Roma, dar si a galatenilor din Grupul "Nazdravanii". Cei 18 copii cu virste cuprinse intre 4 si 15 ani de la Centrul de ocrotire din Dumbraveni au primit in dar ghiozdane pline cu rechizite, pentru a incepe scoala in cele mai bune conditii, dar si dulciuri. Copiii au fost foarte incintati de darurile primite si le-au sclipit ochii mai ales la rechizitele din ghiozdane. "Cu criza asta se temeau ca nici nu o sa aiba ghiozdane pentru scoala", a spus Sita Nita, directoarea centrului. Multora dintre copiii gazduiti aici le lipseste afectiunea de care ar avea parte in mijlocul unei familii. Stefania locuieste in centru de 5 ani, impreuna cu cele patru surori si cei doi frati si, fiind cea mai mare dintre toti, la 14 ani a preluat intrucitva rolul mamei. Parintii, din Paltin, au venit de doua ori in 5 ani sa-si vada cei sapte copii. Stefania insa, impreuna cu fratii sai, se simte bine in centru si nu si-ar dori sa se intoarca in familie. "Ne bucuram pentru toate lucrurile primite. De 5 ani suntem aici, ne intelegem bine cu toti copiii, sintem tratati bine. Daca as avea de ales nu m-as mai intoarce acasa, pentru ca nu avem posibilitati", a spus Stefania Robu, care urmeaza clasa a VII si vrea sa devina doctorita. In vacanta copiii vor merge in Anglia, Belgia, unde sint gazduiti in familii, dar au promisiuni ca vor ajunge si la mare. Si copiii din centrele din Odobesti si Paunesti au primit cite o masina de gatit si un frigider in cadrul proiectului caritabil "Daruri pentru copii" implementat de Asociatia "Vocea Romanilor". Banii necesari achizitionarii acestor daruri, respectiv 2.500 euro, provin din vinzarea a o mie de exemplare ale albumului Grupului "Nazdravanii" intitulat "Asa este neamul meu". Vizitatorii au promis ca se vor intoarce si de Craciun, cu alte daruri pentru cei mici. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.