Social

Spitalul Judetean cere 2 lei pentru doi botosei

Raluca Manolache
14 iul 2009 1905 vizualizări
Conducerea celei mai mari unitati sanitare din judet a instalat la intrare un distribuitor automat de botosei de unica folosinta pentru vizitatori

Vrincenii care vor dori sa intre in Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Patelimon" Focsani vor trebui sa incalte botosei de unica folosinta. Din aceasta saptamina accesul in unitate nu mai este permis fara echipament de protectie a incaltamintei, botosei care vor fi luati cu ajutorul unui dispozitiv de incaltare automata. Dispozitivul cu monede se va afla de timp de o saptamina, de proba, la Spital, urmind ca dr. Nicolae Moise, managerul unitatii, sa decida daca investitia este profitabila sau nu. "Daca dupa aceste sapte zile se va constata ca aparatul este util, acesta va fi cumparat sau se va incheia un contract de comodat cu firma distribuitoare", ne-a precizat Oana Racu, de la Biroul de Presa al Spitalului. Cu toate acestea, papuceii nu sint pe gratis. Chiar daca a fost eliminata pentru moment taxa de intrare in spital in valoare de 3 lei, care se percepea in afara orelor de vizita, vizitatorii vor trebui sa plateasca 2 lei, cite un leu pentru fiecare botosel, indiferent de ora la care intra in spital. Papucii sint de unica folosinta, nu se pot transmite de la o persoana la alta si nu pot fi pastrati de pe o zi pe alta de catre cei care intra mai des in spital. Aparatul postat la intrarea in unitate functioneaza cu ajutorul unor jetoane si afiseaza numarul de papucei disponibili prin intermediul unui ecran LCD. Managerul Nicolae Moise a mai incercat sa introduca in acest an un sistem electronic de eliberare a bonurilor de ordine in ambulatoriul unitatii. Proiectul nu a prins la bolnavi, fiind astfel abandonat. Ramine de vazut cum vor percepe pacientii aceasta noua "investitie" in botosei care va fi amortizata pe banii lor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.