Social

Odobestenii, asteptati sa completeze Strategia de dezvoltare

Iulia Crețu
12 iun 2009 1163 vizualizări
Orasul are nevoie de o noua viziune, dat fiind ca a depasit cifra de 10 mii de locuitori

Primaria Odobesti a demarat la finele lunii aprilie proiectul de elaborare a strategiei de dezvoltare a orasului, in perioada 2009-2020, cu finantare de la Fondul Social European, prin Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative". "Proiectul a inceput pe 30 aprilie 2009 si va fi incheiat pe 29 aprilie 2010. Valoarea totala a proiectului este de 630.000 lei, cu o cofinantare de 2% din partea autoritatilor locale. în prezent, orasul Odobesti are o Strategie realizata in 2006 si aprobata de Consiliul Local, Strategie care a fost imbunatatita in 2008, printr-un proiect implementat in orasul Odobesti de Asociatia Pro Democratia. Este vorba despre proiectul «Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala», finantat de Uniunea Europeana prin Phare, Programul «Consolidarea Democratiei in Romania». Prin acest proiect a fost infiintat la Odobesti si primul Grup de Initiativa Cetateneasca din oras", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Odobesti. Edilii spun ca orasul avea nevoie de o strategie care sa corespunda noilor realitati demografice, dat fiind ca a depasit cifra de 10 mii de locuitori si pina la sfirsitul acestui an va deveni oras de categoria a II-a. "Un rol important in realizarea Strategiei il vor avea cetatenii localitatii, Grupul de Initiativa Cetateneasca si celelalte organizatii si forme asociative din oras, care sint invitati sa-si spuna opiniile cu privire la viitorul Odobestilor si sa participe la dezbaterile publice care se vor desfasura pe parcursul derularii proiectului", mai spus cei de la Primaria Odobesti. (I. CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 12 ore, 8 minute, 35 secunde
Este o initiativa buna ceea ce se vrea dar totusi am dorii si noi sa ne exprimam punctul de vedere ,si speram ca domnul primar Daniel Nicolas ,va avea in vedere si in ceea ce priveste zona din spatele citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.