Social

Muscati de capuse

Raluca Manolache
6 iun 2009 1494 vizualizări
Muscatura de capusa este periculoasa daca nu este tratata

Odata cu venirea primaverii au aparut si muscaturile de capusa. Deja, la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani au inceput sa ajunga copii si adulti care au solicitat ajutorul medicilor pentru a scapa de aceste insecte. Persoanele care observa muscatura de capusa sint sfatuiti sa indeparteze insecta cu o penseta, cu mare atentie, pentru a nu-i zdrobi capul cit timp se mai afla sub piele. "Persoanele care sint muscate de capuse nu trebuie sa traga de ele. Ar trebui sa toarne acetona in acel loc pentru a fi trasa cu tot cu cap. Daca se trage si capusa ramine cu capul in piele trebuie sa va prezentati de urgenta la spital unde se va face o incizie pentru scoaterea acesteia. Dupa aceea persoana va trebui sa urmeze un tratament cu antibiotic timp de sapte zile", a spus Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului. Medicii atrag atentia ca aceste insecte trebuie indepartate de pe suprafata corpului de indata ce sint descoperite pentru ca astfel se reduce riscul aparitiei unor reactii inflamatorii si cel de transmitere al unor boli infectioase. Multe afectiuni pe care capusele le pot determina in organismul uman au ca principale simptome manifestari asemanatoare gripei: febra, cefalee, greata, voma. De asemenea, afectiunile ce pot fi transmise de capusa sint boala Lyme, encefalita de capusa, febra hemoragica de Crimea-Congo, febra butunoasa sau febra Q. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 3 ore, 38 minute, 3 secunde
Fratilor cica e nasol rau cu capusele astea, unii raman paralizati. Mai mult stau prin iarba inalta si pe ramuri joase ale copacilor. Asa ca daca va bate gandul sa alergati prin iarba inalta mai bine citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.