Social

La Obstea Valea Sarii se incing spiritele

Doina Ganea
25 mar 2009 1077 vizualizări
Instanta a decis ca adunarea generala a obstenilor a fost nestatutara

La Valea Sarii sint doua tabere care isi disputa suprematia asupra celor peste 1400 de ha de padure care apartin obstii. Presedintele contestat, Dumitru Toma, ales anul trecut, spune ca oamenii sint ademeniti la sedinta din 29 martie cu dividente de 200 de lei pentru a-l sustine pe contracandidatul sau Costica Rosca. De partea cealalta, unul dintre contestatari, profesorul Mihail Grigoriu, ne-a spus ca Dumitru Toma vrea sa puna mina pe obste cu orice pret. Cele doua tabere de la Valea Sarii se acuza reciproc ca vor sa preia controlul asupra institutiei private a comunitatii. Ambele au organizat alegeri iar pe rolul instantei se afla mai multe procese, fiecare tabara solicitind anularea procesului verbal al celeilalte. Deocamdata, instanta a decis ca adunarea generala din 8 martie convocata de patru membri ai fostului Consiliu de Administratie (Costica Rosca, Mihail Grigoriu, Nicusor Bordea si Stefan Sandu) a fost nestatutara. Instanta a respins solicitarea celor patru mosneni de a se face inscrieri la registrul asociatiilor si fundatiilor, considerind hotaririle adoptate in cadrul adunarii ca fiind neintemeiate. "La data de 08.03.2009, numitii Rosca Costica, Grigoriu Mihail, Bordea Nicusor si Sandu Stefan nu mai aveau calitatea de membri ai consiliului de administratie, deoarece mandatul lor expirase de anul trecut, ca urmare a implinirii termenului de 2 ani prevazut la art. 13, lit. b din statut. Dupa expirarea mandatului cei patru nu au mai fost alesi in consiliul de administratie, neexistind nici o hotarire a adunarii generale a obstii in acest sens", se arata in dispozitivul sentintei civile din 13 martie 2009. Miza disputelor de la Valea Sarii o reprezinta atit patrimoniul obstii de 1.415 ha de padure, cit si miliardele de lei produse anual ca urmare a exploatatiilor. Cei patru contestatari ai presedintelui in functie au pregatit pentru 29 martie o noua sedinta in care vor sa distribuie si dividende obstenilor, in valoare de 200 de lei de membru. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.