Social

Ziua Europeana a numarului de urgenta 112

Dan Chiriac
11 feb 2009 789 vizualizări
11 februarie a fost declarata Ziua Numarului European de Urgenta 112. Urmare a succesului înregistrat, anul trecut, prin adoptarea Declaraţiei Scrise cu privire la Numărul European de Urgenta 112 de catre 530 de europarlamentari,

Parlamentul European si Comisia Europeana vor organiza impreuna Ziua Numarului European de Urgenta 112, eveniment ce se va desfasura azi la Bruxelles. Cu aceasta ocazie, Serviciul de Telecomunicatii Speciale din Romania va primi din partea Asociatiei Europene a Numarului de Urgenta premiul "Contributii remarcabile in domeniul 112", pentru actiunile de informare in rindul elevilor pentru folosirea corecta a numărului 112. La sfirsitul anului trecut, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, in calitate de administrator si operator al Sistemului National pentru Apeluri de Urgenta, a indeplinit toate masurile stabilite prin planurile de actiuni vizind implementarea facilitatii de localizare a apelantului care suna la 112 din retelele de telefonie mobila. în prezent, facilitatea de localizare este disponibila in Centrele de Preluare a Apelurilor de Urgenta si in dispeceratele agentiilor de interventie din toata tara. Potrivit prevederilor legale, localizarea terminalelor mobile se va face numai pe durata apelului la 112 si are drept scop reducerea timpului de acces al echipelor de interventie la urgentele semnalate. Darea in exploatare a centrelor de preluare a apelurilor de urgenta a inceput cu Bucureºtiul, in iunie 2004, si s-a incheiat cu judetul Tulcea, in martie 2005. în aprilie 2005, Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 a devenit operational la nivelul intregii tarii. Numărul 112 este gratuit si poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil in intreaga Uniune Europeana. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.