Social

Asistentii personali, monitorizati de SPLAS

Doina Ganea
7 feb 2009 950 vizualizări
418 de focsaneni sint platiti din bugetul Focsaniului ca asistenti personali ai persoanelor cu handicap. Cei mai multi sint membri ai familiei extinse a asistatului.

Mai bine de jumatate din numarul acestora, respectiv 260, au fost monitorizati de catre inspectorii Serviciului Public Local de Asistenta Sociala Focsani in semestrul doi al anului trecut. "In verificarile efectuate de catre SPLAS Focsani au fost situatii cind asistentii personali nu au fost gasiti la domiciliul celor pe care ii aveau in ingrijire, acestia fiind plecati in interesul bolnavilor", se arata in raportul prezentat Consiliului Local Focsani in sedinta ordinara de saptamina aceasta. In conformitate cu prevederile contractului de munca, asistentii personali au obligatia, la rindul lor, sa prezinte rapoarte de activitate privind asigurarea igienei personale, a spatiului de locuit, a lenjeriei de pat si de corp a asistatului. Venitul lunar al unui asistent personal cu carnet de munca este echivalent cu salariul minim pe economie. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.