Social

Cariile se vor trata la Spitalul din Focsani

Raluca Manolache
31 ian 2009 1179 vizualizări
Cabinetul de medicina dentara va fi inclus in UPU

In cel mai scurt timp, in Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani va trebui sa functioneze, in regim de permanenta, si un cabinet stomatologic. Initiativa luata de Ministerul Sanatatii vine pe fondul unei carente evidente in ceea ce priveste asigurarea acestor servicii pe timp de noapte. Cabinetul urmeaza sa fie integrat Unitatii de Primiri Urgente (UPU). "Se va lucra non-stop. Linia de garda va fi asigurata de medici specialisti care vor fi platiti de la fondul de stat", ne-a declarat dr. Cornelia Draguna, directorul Directiei de Sanatate Publica. Conform legislatiei in vigoare, aceste cabinete vor asigura urgentele medico dentare respectiv: stomatite acute, pulpita acuta - pansament calmant, extirpare vitala, - abcese, alveolite, hemoragie postextractionala, traumatisme dento-alveolare precum luxatii, subluxatii, traumatisme maxilo-faciale - tratament de urgenta - hemostaza, imobilizari temporare etc. Dupa rezolvarea urgentelor, urmarirea evolutiei pacientului si a efectuarii tratamentului de lunga durata se va face intr-un cabinet de medicina dentara, altul decit cel care face parte din structura UPU. Unde va fi amplasat acest cabinet nu se stie, insa problema va fi rezolvata in urmatoarea sedinta de comitet director de la Spitalul din Focsani. Pina atunci insa vrincenii care au nevoie noaptea de un dentist trebuie sa mai astepte deoarece actualul cabinet functioneaza numai cu numele in sediul Policlinicii Stomatologice, din strada Vamii nr. 3, de linga Palatul Administrativ. Spatiul este ocupat in prezent de cabinete private, iar pacientii care au nevoie de tratament de urgenta noaptea nu pot gasi acolo decit un afis in geam care ii va indruma la cabinetul privat al medicului de garda. Exista si un numar de telefon, insa vrincenii du dureri de dinti nu pot decit spera sa raspunda cineva. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.