Social

Medicii scapa cu sanctiuni mai mici

Raluca Manolache
17 ian 2009 977 vizualizări
Medicii de familie care sint prinsi pe picior gresit pentru prima oara se vor alege cu sanctiuni mai mici ca pina acum.

Daca anul trecut, la prima abatere, sanctiunea era de 10% din contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate, la a doua abatere 15% si la a treia 20%, de la inceputul acestui an sanctiunile in cazul primei abateri sint de doar 2%. "Diminuarea sanctiunilor s-a stabilit in urma discutiilor cu medicii de familie. S-a diminuat sanctiunea aplicata in cazul primei abateri. Corpul de control poate sa ajunga o singura data in control pe la fiecare medic din judet. Poate ajunge si de doua ori daca exista sesizari sau reclamatii", spune Mihai Copaci, presedintele director general al bancii sanitare. Medicii vor fi trasi de urechi in cazul in care se constata nerespectarea nejustificata a programului de lucru prevazut in contract, precum si prescrieria nejustificata din punct de vedere medical de medicamente cu si fara contributie personala din partea asiguratului si ale unor materiale sanitare si/sau recomandari de investigatii paraclinice. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.