Social

Magistrala de comunicatii in sistemul sanitar

Raluca Manolache
9 dec 2008 741 vizualizări
Noul sistem vizeaza o comunicare eficienta intre medici, ambulanta si pacient u salvarile vrincene sint dotate si cu GPS

In sistemul sanitar va exista de acum inainte o mai buna colaborare si informatiile vor ajunge mult mai repede de la o institutie sanitara la alta daca personalul va invata sa utilizeze eficient noua magistrala nationala de comunicatii. In acest sens a inceput sa fie implementata o retea telefonica de tip "I.C." ce va duce la o mai buna comunicare intre institutiile care asigura asistenta medicala de urgenta. Aceasta retea este implementata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale si in prima faza va asigura comunicarea dintre Unitatile de Primiri Urgente din cadrul spitalelor si statiile serviciilor judetene de ambulanta. Dr. Cornelia Draguna, sefa Autoritatii de Sanatate Publica, spune ca sistemul a fost montat deja la Spitalul Adjud si la sediul institutiei pe care o conduce, urmind sa fie functional cit mai curind si la UPU de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon", Ambulanta si celelalte spitale. "La orice ora din zi si din noapte vom putea fi informati cu privire la orice problema care apare in domeniul asistentei medicale de urgenta. Vom putea fi contactati si noi sa anuntam mai departe. Este o realizare importanta pentru sistemul sanitar, pentru ca reteaua va functiona in toata tara", a declarat directorul Cornelia Draguna. Aceasta retea va putea fi accesata utilizind statiile radio din sistemul digital "Tetra", de radiocomuncatii mobile, implementat deja la Ambulanta. Statiile radio exista pe autosanitarele de tip B si C si au rolul de a permite o comunicare mai eficienta intre medicii aflati pe teren si centrul de comanda, indiferent de distanta. "Comunicarea e mult mai usoara. Se poate vorbi in grup, dar si in regim privat. Se pot apela toate ambulantele din tara si vom putea acorda informatii legate de anumite cazuri si la UPU, pentru a cistiga timp in favoarea pacientului. Ambulantele sint dotate si cu GPS, astfel incit vom putea vedea unde sint acestea", a precizat dr. Danut Ceamburu, managerul de la Ambulanta. Acest sistem vizeaza imbunatatirea serviciilor medicale si o comunicare eficienta intre medici, ambulanta si pacient pentru a salva in final mai multe vieti. (Raluca MANOLACHE)


  • Fara concedii la Ambulanta


  • Cadrele medicale care isi desfasoara activitatea la Serviciul de Ambulanta Judetean vor munci de sarbatori. Membrii consiliului de administratie au decis ca toti salariatii sa fie la munca in luna decembrie pentru a fi asigurate garzile si toti bolnavii sa primeasca asistenta medicala de care au nevoie. Dr. Danut Ceamburu, managerul Ambulantei, spune ca s-a decis sa nu se mai faca schimburi de tura si sa nu se mai ia concedii, data fiind criza de personal.


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.