Social

Copiii romi chiulesc de la vaccinari

Raluca Manolache
8 dec 2008 579 vizualizări
Copiii de etnie roma nu dau pe la scoala cind afla ca trebuie sa fie vaccinati de medicii scolari. Asa s-a ajuns in situatia ca acesti elevi sa fie restantieri la unele vaccinari obligatorii, care se afla in programul national de imunizari

Astfel, de situatii sint intilnite in localitatile Slobozia Bradului si Chiojdeni, dar si in orasul Marasesti. Dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al ASP Vrancea, spune ca numai la Chiojdeni exista 200 de copii romi care nu au fost vaccinati impotriva rujeolei. In consecinta, medicii au decis sa faca o noua campanie de imunizare, care a dat gres din pacate, deoarece elevii romi nu au vrut sa vina la scoala. "Au fost vaccinati doar 40 de copii. Am folosit in campanie mediatorii sanitari si am insistat ca acesti copii sa vina la scoala. Vom incerca sa mai facem astfel de campanii, dar elevii chiulesc de la scoala in ziua in care sint programati", ne-a spus epidemiologul Marina Maiorov. ASP urmeaza sa faca o situatie concreta cu restantierii din celelalte localitati vrincene si sa organizeze o noua campanie de acest gen. Vaccinarea impotriva rujeolei se face din primul an de viata, iar cea de-a doua vaccinare se realizeaza la virsta de 7 ani, in clasa I. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.