Social

30 de salariati au dat bir cu fugitii la Ambulanta

Raluca Manolache
18 nov 2008 892 vizualizări
Activitatea de la Serviciul de Ambulanta a fost catalogata drept satisfacatoare, in ciuda tututor lipsurilor cu care se confrunta cei care salveaza vieti

Salariatii de la Serviciul de Ambulanta incearca sa tina pe linia de plutire unitatea, in ciuda numeroaselor lipsuri cu care se confrunta. Cinci medici, 106 asistente si 111 ambulantieri intervin lunar la peste 4.000 de solicitari pentru urgente care mai de care mai dificile. Asa se face ca verificarile impuse de Ministerul Sanatatii Publice nu s-au lasat cu sanctiuni, activitatea unitatii fiind catalogata drept satisfacatoare. Inspectorii au constatat ca unitatea nu are conditii minimale pentru efectuarea operatiilor de curatare si dezinfectare a echipamentelor si materialelor sanitare, iar din rafturile de urgenta lipsesc produse esentiale. Echipa de control a mai constatat ca ambulantele din substatii stationeaza intre 50-80 minute la Unitatea de Primire Urgente deoarece unii bolnavi necesita examene suplimentare, iar unele dintre acestea se fac in sectiile exterioare ale Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. "Per ansamblu, activitatea Serviciului de Ambulanta este satisfacatoare, problemele principale fiind lipsa medicilor si insuficienta pregatire profesionala a personalului. De asemenea, avind in vedere ca ambulantele vechi indeplinesc conditiile de casare se impune continuarea dotarii cu ambulante si in special cu ambulante de teren (4x4)", a declarat dr. Vasile Costin, directorul adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica. In acest moment, la SAJ Vrancea 85,47% din posturile aprobate sint ocupate de cadre medicale. Incadrarea cu medici este mai mult decit deficitara, la aceasta data existind cinci medici, din care doi sint sefi. In perioada 2004-2008 si-au incetat activitatea de la Ambulanta nu mai putin de 30 de salariati. Si lipsa unui parc auto corespunzator ingreuneaza misiunea Ambulantei. Situatia va fi si mai grea in urmatoarea perioada pentru ca ministrul Sanatatii a solicitat ca toate autosanitarele Dacia Break dar si cele mai vechi de opt ani sa fie trase pe dreapta pentru ca au depasit norma de casare. La Vrancea este vorba de 18 ambulante Break care sint in uz la substatiile Adjud, Naruja, Vidra, Panciu, Dumitresti, Maicanesti, Reghiu, Marasesti si chiar Focsani. "Vom incerca sa asiguram la fiecare substatie cite o masina de urgenta si una de transport", a spus dr. Danut Ceamburu, managerul Ambulantei. Pentru a nu perturba activitatea, managerul a cerut Autoritatii de Sanatate Publica sa nu se scoata masinile vechi din uz pina cind nu vor fi primite alte masini de la minister. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.