Social

Ambulanta sub lupa Ministerului Sanatatii

Raluca Manolache
31 oct 2008 757 vizualizări
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a emis un ordin de control la toate Serviciile Judetene de Ambulanta.

Anuntul a fost facut ieri, in cadrul unei videoconferinte cu autoritatile locale, controlul urmind sa se realizeze dupa ce la MSP au ajuns mai multe reclamatii prin care pacientii isi exprimau nemultumirea fata de serviciile primite. In aceste conditii, timp de o saptamina si activitatea desfasurata de salariatii de la SAJ Vrancea va fi monitorizata de o echipa formata din reprezentanti de la Autoritatea de Sanatate Publica, Casa de Asigurari de Sanatate si Prefectura. Se va verifica calitatea si eficienta actului managerial, aplicarea legislatiei in privinta serviciului medical de urgenta, dinamica de persoane in ultimii 3 ani, modul de colaborare cu Politia si ISU, modul de utilizare a ambulantelor noi, functionarea dispeceratelor si cauzele intirzierelor la interventii. Subsecretarul de stat Raed Arafat a tinut sa sublinieze ca verificarea este foarte importanta pentru ca sint semnalate deficiente majore in sistem. "Trebuie sa ne spuneti realitatea. Avem dreptul sa mergem in unele locatii alese de noi", a spus Raed Arafat. Concluziile controlului vor fi remise ministerului pe 14 noiembrie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.