Social

Protectia Mediului arde becuri si lasa apa sa curga prea mult

Iulia Crețu
2 oct 2008 826 vizualizări
La campania interna a Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, APM Vrancea s-a dovedit extrem de risipitoare la curent si apa

Vrincenii sint departe de a intelege ce inseamna economie la consumul de apa potabila si la energia electrica. Iar acest lucru se vede cel mai bine dintr-o statistica interna realizata de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, care plaseaza Agentia de la Vrancea pe ultimele locuri la economia de apa si curent, cu un procent de numai 20,5%. Aceasta cifra reprezinta economia la aprins becul si spalatul pe miini pe lunile mai, iunie si iulie, fata de consumurile din luna aprilie a acestui an. Rezultatele au fost inregistrate in cadrul Campaniei interne "Inchide, Stinge, Recicleaza" derulata la nivelul celor 50 de agentii judetene si regionale. In topul agentiilor econome se numara cea de la Hunedoara, cu o economie de 79% la apa, fata de consumul din aprilie, Satu Mare cu 73% si Neamt cu 69%. Printre agentiile care au stins becurile se numara APM Botosani, cu o economie de 34%, APM Hunedoara cu 30%. Constienti ca nu s-au descurcat prea bine la propria lor campanie de economie si reciclare, reprezentantii de la Mediu se cearta singuri si isi pun cenusa in cap anuntind ca ceea ce ei au risipit ar fi ajuns locuitorilor din lumea a treia citeva luni bune. "Potrivit clasamentului centralizat, din cele 50 de agentii participante la aceasta campanie interna, 27 au reusit sa faca economii la capitolul "energie" si 22 au economisit cantitati importante de apa menajera. Restul ar trebui sa considere acest clasament realizat pe 2 luni consecutive un semnal de alarma. Si asta fiindca tendinta fireasca a unor institutii ce promoveaza protejarea mediului si a resurselor naturale, minimalizarea surselor de poluare, trebuie sa fie aceea de a economisi si recicla! Ca un exemplu mobilizator, energia electrica economisita de cele 27 de agentii judetene si regionale in luna iulie reprezinta 1% din totalul energiei utilizate in Etiopia (o tara cu 77 de milioane de locuitori) in aceeasi perioada", a declarat presedintele ANPM, Zoltan Levente Nagy. Agentiile fruntase la economii au primit neoane, baterii pentru lavoar si cutii de hirtie reciclata. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.