Social

Nuntas infestat cu trichina

Raluca Manolache
24 sep 2008 1193 vizualizări
Focsaneanul s-a imbolnavit dupa ce a mincat carne de porc infestata la o nunta din Bacau u un nuntas a murit imediat dupa petrecere

Un focsanean de 35 ani a aflat ca sufera trichineloza dupa ce a mincat carne de porc infestata cu trichina la o nunta. Barbatul s-a prezentat la sectia de Boli Infecto Contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Focsani, cind a aflat ca doua rude din Bucuresti si Bacau au fost diagnosticate cu trichineloza dupa ce au mincat carne de porc la aceeasi nunta. Astfel, acesta se numara printre nuntasii care s-au imbolnavit de trichineloza in urma petrecerii din localitatea Valea Seaca, Bacau. Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" spun ca focsaneanul avea febra, dureri musculare, cefalee si probleme cu vederea. "S-a prezentat in sectie acum sapte zile. A avut si probleme cu vederea si a mers initial la un control oftalmologic. I s-a dat un tratament, dar nu a scapat de probleme. A venit la spital dupa ce a aflat ca si cumnatul sau a fost diagnosticat cu trichineloza", a declarat dr. Doina Carteleanu, directorul medical al Spitalului. Barbatul a fost supus unui tratament medicamentos intens, ieri fiind externat in stare ameliorata. Pina in prezent, in urma focarului din Bacau, doar Ionel Onioiu, de 49 de ani, din Valea Seaca, a murit dupa ce a mincat carne de porc. Trichineloza este o boala parazitara, care apare la porci, dar sint frecvente imbolnavirile si la om, cu urmari foarte grave, prin consumul de carne infestata. Transmiterea se realizeaza prin ingestia carnii sau preparatelor de carne de porc sau de vinat continind chisturi neprelucrate sau insuficient prelucrate termic. Pentru a preintimpina cazurile de imbolnavire la om, cei care detin porci si vor sa ii taie pentru consum trebuie sa efectueze mai intii un examen sanitar veterinar si examenul trichineloscopic. Carnea si organele provenite de la animalele infestate cu "Trichinella spiralis" se interzic a fi date in consum si trebuie distruse prin ardere. Medicii atrag atentia ca trichineloza la om poate fi tratata, reusita tratamentului fiind conditionata in primul rind de rapiditatea instituirii lui dupa infestare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.