Social

Stranierii, pusi la plata de spital

Raluca Manolache
20 aug 2008 771 vizualizări
"Italienii" intorsi in tara vor fi nevoiti sa scoata bani din buzunar daca vor sa se trateze la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Pentru a le aduce la cunostinta acest aspect "stranierilor", in unitate au fost lipite afise prin care sint informati ca in cazul in care nu sint asigurati medical in Romania sau nu au carduri de sanatate emise de tarile in care muncesc vor trebui sa plateasca serviciile medicale pe care le primesc

Aceasta decizie a fost luata dupa ce in alti ani spitalul a iesit in pierdere. "In perioada verii vin foarte multe persoane in tara care nu sint asigurate si nu au card de sanatate. Cind se interneaza sint informati ca trebuie sa plateasca serviciile. Se pierdeau foarte multi bani si am fost nevoiti sa luam aceasta decizie", a declarat dr. Mihail Cirstea, purtatorul de cuvint al Spitalului. Si vrincenii care pleaca in concedii in strainatate pot solicita la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) cardul de sanatate. Acesta are o valabilitate de sase luni si permite persoanelor asigurate sa beneficieze de servicii medicale de urgenta in alte state membre ale UE. In baza acestui document, vrincenii vor putea beneficia de servicii medicale gratuite. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.