Social

Zahar si faina pentru 44.000 de nevoiasi din Vrancea

Mihaela Beșleagă
18 aug 2008 734 vizualizări
Produsele sint acordate in baza unei reglementari a Comisiei Europene Aproape 44.000 de vrinceni cu venituri modeste vor beneficia in acest an de ajutoare de la stat constind in produse alimentare, din fondurile europene de garantare agricola.

De aceste donatii, care constau in zahar si faina, vor avea parte persoanele beneficiare ale venitului minim garantat stabilit prin Legea 416/2001, pensionarii agricultori, persoanele ingrijite in centre rezidentiale administrate de furnizorii de servicii sociale publici sau privati non-profit si persoanele care primesc masa la cantinele de ajutor social administrate de primarii. Astfel, din datele centralizate pe luna august de la Casa Judeteana de Pensii si de la centrele rezidentiale de ingrijire din Vrancea, exista 43.449 de persoane defavorizate: 17.331 de pensionari agricultori, 17.708 de persoane cu venitul minim garantat, 747 de persoane internate in centre rezidentiale si 284 de persoane beneficiare de masa la cantina sociala a autoritatilor locale. "Nu au fost stabilite cantitatile exacte, nici data acordarii acestor ajutoare alimentare. Cel mai probabil, se vor distribui in septembrie si se ridica de la primaria de domiciliu", a precizat Catalin Pogorevici, purtatorul de cuvint al Directiei de Munca si Protecte Sociala (DMPS) Vrancea. Ajutoarele au fost stabilite conform Hotaririi de Guvern nr. 410/2008 privind planurile anuale pentru furnizorii de produse alimentare din stocurile de interventie comunitare. Hotarirea pune in practica trei regulamente ale Comisiei Europene privind furnizarea alimentelor pentru persoane defavorizate. (Mihaela BESLEAGA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 10 ore, 5 minute, 58 secunde
Pensionarii agricoli nu mai vor sa fie umiliti.Ei vor pensii decente dupa o viata de munca .Incetati cu pomenile/....si cu golaniile...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.