Social

Site web pentru numarul de urgenta 112

Raluca Manolache
26 iun 2008 576 vizualizări
Vrincenii care calatoresc in Europa pot cere ajutor in special in limba engleza Toti cei care doresc sa afle mai multe date despre numarul european pentru apeluri de urgenta 112 pot accesa in acest sens un site web.

Site-ul http://ec.europa.eu/112 are rolul de a explica pe larg celor interesati cum se utilizeaza si la ce serveste numarul unic de urgenta 112, in special atunci cind calatoresc in UE. Site-ul prezinta, de asemenea, modalitatile de functionare a serviciului 112 in fiecare stat membru: rapiditatea si limbile in care se raspunde apelurilor. "Comisia lanseaza site-ul web 112 in scopul de a informa cetatenii, inainte de sezonul estival, despre functionarea serviciului 112 in statele membre. Pe baza informatiilor furnizate de statele membre, site-ul web compara rezultatele obtinute de autoritatile nationale in ceea ce priveste punerea in aplicare a normelor comunitare privind serviciul 112 si pune in evidenta cele mai bune practici", se arata intr-un comunicat de persa al Comisiei Europene. Astfel, persoanele aflate in statele UE si care vor fi nevoite sa sune la 112 trebuie sa stie in principal engleza pentru a transmite mesajul dorit. 16 tari (Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franta, Ungaria, Grecia, Lituania, Malta, Tarile de Jos, Slovenia, Spania si Suedia) au anuntat ca pot prelua apeluri in limba engleza si 7 tari (Bulgaria, Germania, Estonia, Spania, Lituania, Ungaria ºi Slovenia) au spus ca centrele lor de preluare a apelurilor pot raspunde in limba unui stat membru invecinat. Numarul european pentru apeluri de urgenta, 112, a fost lansat in anul 1991 pentru a oferi un serviciu unic pentru apelurile de urgenta disponibil in toate statele membre. Din anul 2003, operatorii de telecomunicatii trebuie sa furnizeze serviciilor de urgenta informatii privind localizarea apelantului pentru ca acestea sa poata gasi rapid victimele accidentelor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.