Social

Taranii se aleg cu alergii de pe camp

Raluca Manolache
25 iun 2008 642 vizualizări
Tot mai multe persoane care merg sa munceasca cimpul ajung la medic pentru a se trata de diferite alergii.

Aceasta situatie a fost identificata si in comuna Tataranu unde tot mai multi localnici au avut nevoie de tratament dupa ce s-au trezit cu pete rosii pe piele. Se pare ca acestia au facut alergie dupa ce au mers la cimp si au inhalat praf si s-au zgiriat in diferite buruieni. Medicul de familie Mioara Nastase, de la dispensarul Tataranu, spune ca este vorba de alergii de contact, care nu au mai ridicat probleme pina acum. "Le-au aparut pete rosii pe piele si niste puncte cu puroi care le provoaca mincarimi. Nu au alta simptomatologie. Nu cred ca este de la apa pentru ca s-au facut analizele si au fost in regula. Probabil ca au facut alergie de la praf, de la buruieni", ne-a declarat dr. Mioara Nastase. Pina in acest moment la cabinetul medicului au ajuns cinci persoane care au aveau pe corp bube rosii. Cu toate acestea, se pare ca numarul celor afectati este mult mai mare fapt pentru care, in aceste zile, urmeaza sa mearga prin comuna pentru a vedea cite persoane mai prezinta pete rosii pe corp. "Persoanele care au astfel de pete pe corp ar trebui sa vina la dispensar pentru a vedea care este situatia. In fiecare vara apar astfel de probleme, mai ales cind incep lucrarile agricole iar temperaturile sint caniculare", mai spune Mioara Nastase. In cazurile mai grave, medicul i-a trimis pe pacienti la dermatologie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.