Social

Triunghiul Bermudelor de la Mera

Doina Ganea
29 mai 2008 856 vizualizări
Secretarul comunei Mera este acuzat ca a instigat un angajat sa falsifice un proces verbal de fond funciar

In de acum celebra comuna Mera unde «tatucul» Gheorghe Sararu face tot ce-i trece prin cap si oamenii ii stiu de frica incep sa dispara paminturi si sa apara procese verbale de retrocedare modificate. Primvicepresedintele Sindicatului Taranilor din Romania, "PROPACT 2005" a declarat ieri ca, la Mera, Comisia locala de aplicare a legii fondului funciar a inceput sa faca modificari ale proceselor verbale dupa sedinte, la comanda secretarului comunal Mioara Serban. Astfel, 78 de proprietari care se asteptatu sa fie pusi in posesie cu terenuri agricole si paduri in aceasta perioada mai au de asteptat pina cind lucurile vor fi clarificate. Acum o luna, la Mera a izbucnit un scandal legat de cele 78 de dosare restituite de catre Comisia judeteana de aplicare a fondului funciar pentru ca erau incomplete. Efectiv, dosarele venisera cu o rezolutie conform careia comisia locala nu-si asuma raspunderea privind veridicitatea declaratiilor de martori. "Eu am participat de citeva ori la sedintele anterioare si oamenii stiau ca le-au fost trimise dosarele la Focsani, dar aici, cind s-a propus respingerea dosarului, nu m-am opus pentru ca era un codice al comisiei locale care spunea altceva decit stiam noi ca s-a intimplat la sedinta de comisie locala. Ulterior am aflat ca aceasta rezolutie a fost adaugata de catre agentul agricol la insistentele secretarului Primariei Mera, dupa sedinta comisiei locale, dupa ce membrii semnasera deja procesul verbal. Am discutat cu oamenii care fusesera in sala la sedinta si mi-au spus ca nu s-a discutat asa ceva. Acele rinduri au fost introduse ulterior, agentul agricol fiind obligat sa lase un spatiu liber la sfirsitul procesului verbal, pentru a se aduce aceste completari care au condus la respingerea dosarelor de punere in posesie a fostilor proprietari", a declarat ieri prim-vicepresedintele PROPACT, Gino Toma. Contactat, agentul agricol Lorica Popescu a recunoscut ca a operat aceste modificari in procesul verbal al sedintei din luna februarie, dar ca a fost obligata de catre secretarul Mioara Serban. "Pentru ca eu am redactat de mina procesul verbal al sedintei comisiei de aplicare a legii fondului funciar, dna Serban m-a pus sa las loc liber dupa care sa semneze membrii comisiei care au participat la sedinta. Dupa ce s-a terminat sedinta si au plecat membrii comisiei, m-a pus sa scriu, ca sa fie acelasi scris de mina, ca membrii comisiei nu-si asuma veridicitatea actelor aflate la dosar", ne-a declarat Lorica Popescu.


Ca de obicei, la primaria Mera e tacere


Viceprimarul comunei Mera Ion Sticlaru, care ocupa functia de primar interimar in perioada in care s-au facut aceste modificari de procese verbale, sustine ca habar n-a avut ce s-a intimplat la sedinta de comisie. "Eu n-am stiut ce s-a discutat la sedinta. Am crezut ca oamenii isi vor primi paminturile inapoi, ulterior am aflat si eu de modificari", ne-a spus Sticlaru. Viceprimarul crede ca aceste modificari s-au facut ca urmare a faptului ca atit primarul Gheorghe Sararu cit si secretarul comunal sint cercetati penal si se incearca musamalizarea unor afaceri. "Oamenii acum s-au intors impotriva mea si zic ca eu n-am fost de acord cu retrocedarea, dar eu n-am avut niciun amestec. Procesul verbal a fost masluit dupa sedinta. De ce s-a facut acest lucru? Pentru ca dna secretar stia ca printre cele 78 de dosare se afla si citeva ale caror acte nu sint in regula si a vrut sa se puna la adapost", ne-a mai spus viceprimarul. Primarul Ion Sararu n-a fost de gasit la telefon si nici la Primarie ieri. Am incercat sa discutam cu secretarul comunal, dar dupa ce a aflat cine sintem si ce vrem, vocea care initial ne-a confirmat ca este secretarul comunal Mioara Serban s-a razgindit si ne-a spus ca de fapt este un referent care n-are nici o treaba cu dosarele de fond funciar. "Eu sint aici un simplu referent, dna Serban nu este la Primarie si nici dnul primar Sararu pentru ca este in campanie", ne-a dat asigurari suplimentare "referentul". (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.