Social

Doi jandarmi vrinceni in Kosovo

Iulia Crețu
15 mai 2008 666 vizualizări
Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vrancea va fi reprezentat si in acest an in misiunile de mentinere a pacii de peste hotare.

Butoiul cu pulbere al Balcanilor, statul Kovoso, va fi supravegheat de un nou contingent de jandarmi romani, printre care vor pleca in misiune si doi reprezentanti din Vrancea. Este vorba despre plutonierul major Ionel Raileanu, aflat deja la a treia misiune de acest fel, si plutonierul Dragos Straoanu, la prima plecare. Cei doi au fost antrenati pentru misiunea din Kosovo la Bucuresti, urmind a petrece departe de casa 6 luni. O parte dintre jandarmii detasati in Balcani au plecat deja, urmind ca o a doua parte sa plece in urmatoarea luna. "Cel de-al saptelea contingent de jandarmi romani - (115 luptatori), care va executa misiuni in cadrul fortei speciale de politie a Natiunilor Unite in Kosovo si-a incheiat instruirea specifica si este pregatit pentru a se deplasa in teatrul de operatii, pentru o noua misiune. De la inceputul misiunii, din februarie 2002, si pina in prezent, jandarmii romani au executat misiuni cu un inalt grad de risc, respectiv misiuni de asigurare a masurilor de ordine publica pe timpul desfasurarii unor adunari publice, mitinguri si marsuri, precum si a unor conflicte interetnice, operatiuni speciale care au constat in arestarea unor suspecti de crime de razboi, cautarea de armament, munitie si droguri, paza unor transporturi de materiale explozive si de valori si escortari de detinuti, asigurind paza pe timpul transportului de la locul de detentie la sediul instantelor de judecata", a declarat lt. Sorin Hunea, purtator de cuvint al Jandarmeriei Vrancea. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.