Social

Mii de oameni ramin fara apa din cauza datoriilor la electricitate

Mihaela Beșleagă
19 mar 2008 678 vizualizări
Societatile de apa si utilitati publice din orasele Panciu, Adjud, Odobesti si Marasesti au acumulat datorii mari catre Electrica si risca sa ramina fara energie electrica u si locuitorii din Cotesti ar putea ramine fara apa, din cauza debitelor primariilor in contul electricitatii

Electrica SA ameninta ca va lasa fara curent electric marii datornici din rindul societatilor de apa si utilitati publice din judetul nostru. Astfel, sute de vrinceni ar putea ramine fara apa la robinet, daca se sisteaza alimentarea cu electricitate a sistemelor de alimentare cu apa. La 12 martie, soldul restant la plata energiei electrice consumata pentru alimentarea cu apa era de 7.217.334 lei. Electrica a transmis pentru facturile restante preaviz de deconectare primariilor din Panciu si Cotesti, dar si catre patru societati de utilitati publice din Panciu, Odobesti, Adjud si Marasesti. "Am trimis preavize de deconectare tuturor marilor debitori. La sfirsitul saptaminii va veni in Vrancea si se va implica si directorul comercial de la Ploiesti, pentru a purta impreuna discutii cu primarii si directorii societatilor de utilitati publice restante. Daca nu se va rezolva nimic nici in urma discutiilor, directorul de la centru va dispune deconectarea. Ceea ce este neplacut este ca vor ramine indirect fara apa si cei care platesc, din cauza datornicilor", ne-a spus Gabriel Corneanu, directorul Agentiei de Furnizare a Energiei Electrice (AFEE) Focsani. In topul restantierilor la plata energiei electrice ramine primaria Panciu condusa de edilul Ion Petre, cu un debit total de 2.847.757 lei, suma datorata in perioada in care operator in alimentarea cu apa a fost serviciul public al Primariei. Nu ar fi pentru prima oara cind primariei pancene i se trage heblul la energie electrica, ultima deconectare pentru datoriile acumulate fiind pe 4 decembrie, anul trecut. Si primaria Cotesti datoreaza Electrica pentru sistemul de alimentare cu apa al localitatii suma de 52.581 lei, riscind sa i se intrerupa furnizarea de energie electrica. Al doilea mare datornic este S.G.C.L Panciu, cu o datorie de 2.334.978 lei, din care 2.198.000 lei mai vechi de 600 zile. Anul trecut, consumul de energie electrica al societatii a fost de 495.086 lei, din care s-a achitat 413.224 lei. La SC IGO SA Odobesti debitul total este in valoare de 971.221 lei, suma aflindu-se in litigiu, deoarece societatea este in faliment. Un alt restantier este firma de utilitati publice SC Urbis SA Adjud, cu un debit total de 659.866 lei, din care suma de 296.125 lei are o vechime mai mare de 600 zile. Si SC ILGO Marasesti datoreaza Electrica 350.931 lei, intreaga suma provenind din perioada anterioara lunii iulie 2006, in prezent consumatorul neavind sold restant cu conditii de deconectare. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.