Social

ENET ameninta ca lasa datornicii in frig

Iulia Crețu
8 feb 2008 786 vizualizări
O asociatie de proprietari din buricul tirgului tine capul de afis la datorii cu restante de 300 mii RON (3 miliarde lei vechi)

Primaria Focsani, dar si SC ENET SA, societatea de producere si furnizare a agentului termic, sint hotarite sa lase orasenii in frig din cauza datoriilor extrem de mari la caldura si apa calda. Potrivit directorului ENET, Valter Popescu, daca fruntasii la restante nu se mobilizeaza sa achite din ceea ce au consumat, risca sa isi petreaca restul iernii in frig. Topul restantierilor este deschis de o asociatie de proprietari din centrul orasului, care are in atentie trei blocuri de pe b-dul Independentei, din apropiere de Electrica. Aici, trei blocuri, cu 88 de apartamente, au reusit performanta de a aduna facturi de 300 mii RON (3 miliarde de lei vechi). Daca nu vor achita in curind, ENET ameninta cu calorifere reci si dusuri scotiene pentru aproape 100 de familii. "S-au continuat discutiile cu asociatiile de proprietari. Banii platiti la timp catre noi ne ajuta si pe noi mai departe sa evitam colapsul de a se intrerupe furnizarea gazelor. In plus, daca am plati la timp facturile la gaze am primi un discount de 4% la pretul gazului, ceea ce ar fi extraordinar de bine. Insa, se pare ca dupa prima sedinta derulata la Primarie, nu prea au inteles oamenii ce spunem noi. Vom ajunge in situatia de a sista caldura in unele zone. Asociatia 167 de pe b-dul Independentei va ramine de saptamina viitoare in frig pentru ca are datorii de 3 miliarde de lei vechi. Din aceasta nu au achitat decit 80 de milioane, ceea ce este foarte putin. Vom vedea ce se mai intimpla la aceste asociatii de proprietari pentru ca si Primaria vrea sa trimita auditul", ne-a declarat ing. Valter Popescu, directorul fabricii de caldura din Focsani. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.