Social

Medicii de familie, obligati la raportari electronice

Cristina Palade
21 ian 2008 1157 vizualizări
Medicii de familie din judet trebuie sa raporteze datele privind programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei in format electronic pina pe data de 10 ale lunii catre Casa de Asigurari de Sanatate (CAS).

La ora actuala, doar 50% dintre medici au calculatoare la cabinet

La ultima intilnire cu medicii de familie, care a avut loc joia trecuta, la Casa Armatei, reprezentantii sistemului sanitar i-au asigurat pe doctori ca din luna februarie vor veni si calculatoarele mult promise de la Ministerul Sanatatii Publice. Potrivit lui Mihai Copaci, presedintele CAS, intirzierea achizitionarii calculatoarelor a fost cauzata de multiplele licitatii care au fost contestate la nivel national. "In luna februarie se vor primi si calculatoarele. Licitatia din luna decembrie a fost contestata, iar la nivelul Ministerului Sanatatii s-a luat decizia sa se distribuie calculatoare intr-un sistem zonal. Oricum, acum mergem pe acte aditionale si odata cu implementarea Sistemului Unic Integrat speram sa avem si acele calculatoare", a spus Copaci in fata medicilor de familie nemultumiti ca nu au cu ce sa-sI faca treaba. Potrivit unei statistici oferite de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, din numarul total de 162 de medici de familie care au incheiat contract cu banca sistemului sanitar, doar 80 au in momentul de fata un calculator la cabinet si respectiv posibilitatea de a transmite raportarile lunare in format electronic. Ceilalti apeleaza la cunostinte sau de cele mai multe ori sint nevoiti sa plateasca personal specializat pentru transmiterea on-line a datelor catre banca sistemului sanitar in vederea obtinerii decontarilor pentru serviciile medicale acordate pacientilor de pe listele proprii. Cei mai multi medici de familie au peste 45 de ani si nu par incintati sa urmeze cursuri de informatica. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.