Social

Vin bani pentru cei mai oropsiti vrinceni!

Mihaela Beșleagă
18 ian 2008 510 vizualizări
Sapte persoane aflate in extrema saracie sau boala vor primi ajutoare financiare totalizind 18.500 lei, iar doua familii sint sprijinite cu 5.500 lei pentru refacerea locuintelor afectate de calamitati

Mai multe persoane din Vrancea, care se afla in situatii de extrema dificultate din cauza starii de sanatate sau a situatiei financiare precare, vor primi in aceasta luna ajutoare financiare de la Guvern. Astfel, conform Hotaririi nr.7/2008, publicata in Monitorul Oficial la 11 ianuarie 2008, sapte vrinceni vor primi ajutoare financiare conform legii 366/2001, care totalizeaza 18.500 lei. Fiecare familie va primi un sprijin banesc care se incadreaza intre 1.500 - 3.500 lei, in functie de gravitatea situatiei. De acest ajutor vor beneficia patru familii din Marasesti si cite una din Homocea, Odobesti si Focsani, pentru care Directia de Munca si Protectie Sociala (DMPS) a realizat anchete sociale in decursul lunii octombrie. Beneficiarii au venituri lunare foarte mici si traiesc in conditii de saracie, prezinta grave afectiuni de sanatate, care necesita tratamente medicale si interventii chirurgicale costisitoare care nu sint suportate in totalitate de casele judetene de asigurari de sanatate. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se acorda aceste ajutoare financiare nu au posibilitatea sa obtina venituri din alte activitati, avind capacitate de munca redusa. Doua familii care au suferit de pe urma unor calamitati naturale au primit ajutoare de urgenta, potrivit Legii 416/2001. Astfel, o familie din Naruja va primi 1.500 lei pentru casa distrusa in urma unui incendiu, iar o alta, din Andreiasu de Sus, satul Titila, a obtinut 4.000 lei pentru refacerea casei afectate de alunecarile de teren. Ajutoarele, care se suporta din bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, se acorda o singura data, pentru iesirea din situatia de extrema dificultate. Reprezentantii DMPS recunosc ca aceste sume sint un sprijin temporar, o modalitate de protectie sociala, care nu rezolva problemele oamenilor decit pentru o scurta perioada de timp. "Acest ajutor se acorda o singura data, in special pentru o stare de sanatate foarte precara sau saracie extrema. De multe ori ne vedem neputinciosi, pentru ca legislatia nu ne permite sa monitorizam in continuare situatia acestor oameni. Stim ca de cele mai multe ori, cum primesc banii, ii si cheltuiesc si se vor afla din nou in nevoie in perioada imediat urmatoare", a observat Gheorghe Costin, directorul Directiei de Munca si Protectie Sociala Vrancea. El apreciaza ca va mai dura aproximativ o saptamina pina vor veni banii, care pot fi ridicati de beneficiari fie de la primaria localitatii de domiciliu, fie prin cont curent. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.