Social

Cine stie circulatie - traieste pina la adinci batrineti

Cristina Palade
9 ian 2008 706 vizualizări
"Cine stie circulatie traieste pina la adinci batrineti" este titlul unui nou proiect initiat la inceput de an de filiala de Cruce Rosie (CR), in parteneriat cu Politia Rutiera, Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Vrancea, Inspectoratul Scolar si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog.

Micutii de la clasele I-IV se vor lupta pentru un "carnet de pieton", insa vor fi pregatiti si ca viitori soferi

Initiatorii spun ca acesta este un concurs informativ-educativ-preventiv, care are ca principal obiectiv reducerea numarului de persoane ranite sau ucise in accidente rutiere. Actiunea face parte din proiectul "Campania Europeana de Siguranta Rutiera", ce se desfasoara in 19 tari europene in perioada octombrie 2007- mai 2008. "Ne-am fixat ca tinta copiii de clasele I-IV, si in mod deosebit cele de III-IV, pentru ca elevii de la clasele gimnaziale au deja doua concursuri de acest gen, «Sanitarii Priceputi» si «Educatie pentru Viata», dar si pentru ca in ultima perioada au avut loc foarte multe accidente in care au fost implicati copii. Vrem sa-i pregatim pe cei mai mici participanti la trafic, pentru ca de multe ori ei chiar pot infuenta parintii in a fi mai prudenti la volan. Apoi ii formam chiar pe ei, pentru a avea o conduita buna in trafic ca viitori soferi", ne-a declarat Lidia Boc, coordonator al proiectului si voluntar in cadrul Crucii Rosii. Incepind cu aceasta saptamina, toate scolile din judet vor primi materiale informative si bibliografii de curs pentru pregatirea participantilor selectati de directorii de scoli. Concursul debuteaza in luna ianuarie si se va desfasura in doua faze: pe scoala si pe judet. "Pregatirea elevilor se va face de catre cadrele didactice si, in urma unei testari, se va constitui echipajul cistigator, care va reprezenta scoala la faza pe municipiu. Fiecare echipaj va fi format din cite cinci membri. Concursul consta in cinci probe, una teoretica, formata din zece intrebari despre regulile de circulatie rutiera si cunoasterea semnelor de circulatie, care se adreseaza pietonilor, dar si patru probe practice. Acestea constau in trei desene, rezolvarea unei probleme de circulatie, acordarea primului ajutor unei victime si cunoasterea bicicletei si mersul prin obstacole", a detaliat profesoara Lidia Boc. Cistigatorii concursului vor primi un carnet de circulatie pentru elevul pieton, pliante, medalioane reflectorizante, diplome, multe dulciuri dar si recunoastere publica. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.