Social

Telefon Barbie, jucarie periculoasa restrasa de pe piata

Mihaela Beșleagă
18 dec 2007 1258 vizualizări
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) atrage atentia consumatorilor cu privire la numarul special 2/2007 al revistei "Barbie", care contine jucaria "telefon mobil Barbie".

"Precizam ca SC Hiparion Distribution, distribuitor exclusiv al Editurii Egmont Romania, a procedat la retragerea voluntara de pe piata a jucariei mai sus amintite. Masura a fost luata ca rezultat a inca doua testari post-productie, care au relevat prezenta ftalatului DEHP in izolatia cablurilor electrice din interiorul telefonului, intr-o concentratie peste norma admisa. Decizia de retragere este urmare a masurii de protectie a copiilor care pot inghiti substanta respectiva prin desfacerea jucariei si introducerea in gura a acestor cabluri electrice", mentioneaza inspectorii ANPC. Institutia monitorizeaza actiunea de retragere si sfatuieste consumatorii care au cumparat produsul sa-l returneze Editurii Egmont Romania. Editura pune la dispozitia consumatorilor numarul de telefon 021-3114035, care poate fi apelat zilnic, in intervalul orar 9:30 - 18:00, prin intermediul caruia acestia vor afla cum pot sa returneze numarul special 2/2007 al revistei "Barbie", care contine jucaria periculoasa. (M. BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.