Social

Comisia de Acreditare ţine Spitalul Mare în suspans

Raluca Manolache
8 sep 2015 1904 vizualizări
La nivelul Spitalului Mare s-au luat măsuri de remediere a deficienţelor constatate de membrii comisiei de evaluare

Spitalul Mare aşteaptă verdictul evaluatorilor  Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS). Deşi Comisia de Acreditare a verificat Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani încă din noiembrie anul trecut, unitatea nu a primit nici până la această dată rezultatul final al evaluării. Aceasta şi în condiţiile în care la sfârşitul lunii august la nivelul CoNAS se desfăşura etapa de analiză a rezultatelor evaluării. “Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Pantelimon a fost supus evaluării în vederea acreditării. În cadrul procesului de evaluare al spitalului, prin intermediul instrumentelor de lucru, a metodelor şi tehnicilor aplicate au fost apreciate procesele care au loc în cadrul spitalului cu privire la pacient, de la primirea şi spitalizarea sa, până la îngrijirile, tratamentele şi serviciile pe care le capătă pe parcursul perioadei de internare, precum şi înscrierea acestora în acte şi înscrisuri medicale, până la externare. Astfel, Comisia de evaluare a identificat un număr de 543 de neconformităţi raportate la Standardele de calitate pentru acreditarea spitalelor. Mai mult decât atât, vă informăm că acreditarea spitalelor este un proces constituit din etape succesive, în acest sens, la data prezentei, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Pantelimon Focşani se derulează etapa de analiză a rezultatelor evaluării pe baza cărora va fi elaborat şi supus aprobării Raportul de acreditare”, se arată într-un răspuns oferit Ziarului de Vrancea de către CoNAS. De altfel, la nivelul Spitalului s-au luat măsuri de remediere a deficienţelor constatate de membrii comisiei de evaluare, situaţiile fiind transmise şi la Bucureşti. Rămâne de văzut când se va lua o decizie cu privire la nivelul de acreditare în condiţiile în care, în Vrancea, doar Spitalul Panciu a reuşit până la această dată să obţină calificativul de “nivel de încredere ridicat”. În această perioadă, evaluatorii de la Bucureşti au verificat Spitalul Dumbrăveni şi urmează să ajungă şi la spitalele din Adjud şi Vidra, dar şi la Spitalul Militar. Acreditarea ar urma să fie dată pe o perioadă de cinci ani, iar fără acest document spitalele nu ar mai putea primi bani de la bugetul de stat pentru că nu s-ar mai putea încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.