Social

Diplome si premii pentru copiii cu dizabilitati

Cristina Palade
3 oct 2007 1050 vizualizări
Sapte copiii cu dizabilitati au primit, ieri, la sediul filialei de Cruce Rosie Vrancea, diplome de merit pentru creatiile artistice cu care au participat la un concurs in 2006, la Sofia, in Bulgaria.

Lucrarile cistigatoare sint expuse in spitalele din Bugaria

Vrincenii, cu virste cuprinse intre 12 si 16 ani, au participat cu creatii de pictura pe sticla, reprezentind manastiri din Moldova, si creatii in sfoara la a 16-a editie a Competitiei Internationale de Expozitie «How do you like my art?», organizata de Crucea Rosie Bulgara. La invitatia Crucii Rosii Bulgare a raspuns pozitiv doar filiala din Vrancea, care a trimis mai multe lucrari ale copiilor de la Centrul "Elena Doamna", de la Scoala 8 si de la Centrul "Danut" din Brosteni. Dintre participanti, copiii premiati au fost fratii Ana Alina si Sergiu Stefanov, Alecsandru Moise de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" si Madalin Gabriel Andrei, Ana-Maria Danila si Laura Lepadatu de la clasa speciala integrata din cadrul Scolii 8, dar si Liliana Horvath de la Centrul "Danut". Desi diplomele au venit din Bulgaria inca din timpul verii, copii le-au primit, acum, la inceputul scolii, pentru ca toti sa fie prezenti. "Ma bucur foarte mult ca avem un astfel de rezultat, mai ales dupa atita timp. Si noi ne pierdusem speranta de a mai primi vreun raspuns", a declarat Rodica Davidean. Diplomele au fost inminate de Jenica Lazar, purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si membru al Crucii Rosii, care le-a urat micilor creatori mult succes in continuare. "Toti sint copiii cu dificultati de invatare, dar cu abilitati si deprinderi de manualitate deosebita. Ei sint unici, iar potentialul lor creativ la fel. Noi nu am facut decit sa vedem in fiecare din ei o minune", a spus Ecaterina Galoiu, psihopedagog la Scoala 8. Lucrarile cistigatoare sint expuse in momentul de fata in spitalele de copii din Bulgaria. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.