Social

Disperare la Tanasoaia

Mihaela Beșleagă
8 sep 2007 1175 vizualizări
craterele din DJ241 au izolat satele comunei Boghesti

Drumul judetean DJ241 care leaga cele sapte sate ale comunei Boghesti este grav afectat. Ploile torentiale si alunecarile de teren au creat cratere uriase in sosea, la intrarea si iesirea din satele Placinteni, Chitcani si Iugani, astfel incit aceste localitati sint la acest moment izolate, accesul masinilor fiind blocat. Autoritatile locale solicita ajutor pentru repararea drumului, in special utilaje prin care sa se acopere gaurile uriase din drum. "Cea mai urgenta problema cu care ne confruntam este drumul judetean 241, distrus pe mai multe portiuni. Satele Chitcani si Iugani sint izolate, din cauza gropilor imense care s-au format in drum la intrarea si iesirea din sat. Facem un apel la autoritati, poate putem fi ajutati cu o vola si o masina cu care sa acoperim gaurile. Gropile sint atit de mari incit cred ca ar trebui si 20 de masini de pamint pentru a fi acoperite", ne-a spus Iancu Pascaru, edilul din Boghesti. Aluviunile aduse de torenti de pe versanti au afectat si drumurile comunale, in unele portiuni milul atingind si jumatate de metru.


220 de oameni izolati, fara surse de apa potabila


Satul Placinteni, din comuna Boghesti, este izolat complet, dupa ce ploile torentiale au distrus toate caile de acces in localitate. Podul care traversa piriul Zeletin a fost luat de apele involburate, iar DJ241 a fost inundat si distrus pe mai multe portiuni. Satul, situat intre dealuri, intr-o vale joasa, ca intr-o albie, a fost complet inundat. "Satul Placinteni este izolat total. Toata valea este inundata, apa inca mai balteste. Cele mai afectate au fost anexele gospodaresti, insa am avut si citeva gospodarii care au fost mai grav afectate, din care am scos apa. Din fericire, nu am avut victime omenesti. Este prima oara cind ne confruntam cu asemenea inundatii, nici oamenii mai batrini din comuna nu isi amintesc sa mai fi trait asemenea catastrofa", ne-a spus primarul din Boghesti, Iancu Pascaru. 220 de sateni din Placinteni sint total izolati intre ape, iar 100 de case, in special din partea rasariteana a localitatii, au fost afectate. Patru familii au nevoie de ajutor special, intrucit fie casele sint in pericol sa se surpe, fie au probleme de natura medicala. In acelasi sat, aproape toate fintinile, mai exact 30, au fost umplute cu noroi, in acest moment neexistind nici o sursa de apa potabila, exceptind doua fintini care au ramas neafectate. Edilul ne-a declarat ca autoritatile judetene au promis ca astazi locuitorii comunei vor primi ajutoare sub forma de alimente si apa minerala. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.