Social

La Spitalul Judetean s-au pus geamuri doar pe hirtie

Cristina Palade
31 aug 2007 699 vizualizări
Managerul spitalului sustine ca nu a gasit geamurile pentru care s-au platit banii

Liberalul Gabriel Negoita, managerul interimar al Spitalului Judetean, se pregateste de venirea iernii prin izolarea sectiilor cu geamuri termopan. Managerul a sustinut ca aceasta operatiune s-a efectuat si in urma cu 1,5 ani, insa doar pe hirtie. "S-au facut reparatii la geamuri in tot spitalul, in valoare de 1 miliard de lei vechi. Spre exemplu, la sectia de pediatrie au fost inlocuiti 12 metri patrati de geam temopan. M-a surprins si am intrebat seful de sectie daca a venit cineva sa inlocuiasca geamurile defecte, insa acesta mi-a raspuns ca niciodata n-a venit nimeni", a declarat Negoita. Cu toate acestea, firma Sitamarcons Marasesti a incasat 30.000 lei, dupa cum se arata in factura din 2 noiembrie 2005 prezentata in cadrul conferintei de presa de ieri de catre Gabriel Negoita. Managerul Spitalului a spus ca lucrurile au iesit la iveala in momentul in care s-a hotarit sa vada starea timplariei. De cealalta parte, fostul manager, democratul Nicolae Moise, sustine ca nu a fost nici o neregula, deoarece firma respectiva a cistigat licitatia in 1998, iar lucrarile au fost finalizate abia in 2005. Nicolae Moise a precizat si faptul ca banii respectivi au fost destinati pentru repararea timplariei, lucru verificat si de Curtea de Conturi. "In 2005 s-a facut repararea timplariei, nu inlocuirea ei. S-au schimbat broastele, clantele, fapt ce se poate dovedi prin referatele intocmite la executarea lucrarilor", a declarat Moise. Gabriel Negoita a anuntat ieri si ca va plati factura in valoare de 14 milioane lei vechi pentru telefonul sau de serviciu. Managerul a spus ca cineva din anturajul sau a folosit telefonul pentru a descarca filme si muzica de pe internet. Neoficial, Negoita il banuieste pe fostul director ca ar fi furnizat informatia presei locale. Pentru a arata ca nu este singurul care aduce prejudicii unitatii, Negoita a dat exemplul predecesorului sau, Nicolae Moise care, desi a fost inlaturat de la sefie, inca mai pastreaza telefonul de serviciu pentru care vin facturi nu tocmai mici. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.