Social

Solicitari de paturi in Spiatalul Judetean

Cristina Palade
22 aug 2007 746 vizualizări
Spitalul Judetean "Sf. Pantelimon" solicita Autoritatii de Sanatate Publica o crestere a numarului de paturi din unitate. Sectiile care au cea mai mare nevoie de aceasta suplimentare sint sectia de nou-nascuti, unde s-au cerut 15 paturi si sectia de obstetrica-ginecologie, unde este nevoie de 10 paturi.

"Spitalul are foarte multe nasteri, in jur de 10 in 24 ore. In momentul de fata sint 40 de paturi la nou-nascuti", ne-a declarat dr. Alin Lazea, consilier la departamentul Mama si copilul in cadrul Autortitatii de Sanatate Publica. Afluxul mare de nasteri de la Spital se datoreaza si numarului mare de mame care vin din Adjud, Marasesti si alte localitati din judet. Pentru a se rezolva aceasta problema, managerul interimar al Spitalului a cerut acceptul Ministerului Sanatatii pentru redistribuirea paturilor pe spital. De asemenea, este nevoie si de marirea numarului de paturi si la sectia de oncologie. "In conformitate cu noile situatii, am decis sa solicitam CNAS o suplimentare de fonduri", a declarat Mihai Copaci, directorul CJAS. Deocamdata CJAS nu se poate pronunta asupra sumei care va fi necesara pentru acest program, cert este ca in ultima perioada s-a inregistrat o crestere de medicamente pe programul de oncologie. "Am solicitat medicului coordonator de program sa faca o fundamentere si in functie de aceasta vom face si suplimentarea", a adaugat Mihai Copaci. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.