Social

Criza de anestezice la Spitalul Judetean

Dana Slink
10 aug 2007 886 vizualizări
Cea mai mare unitate cu paturi din judet are in continuare probleme cu aprovizionarea cu medicamente de stricta necesitate.

Oe vina este furnizorul care a cistigat licitatia

Motivul principal este ca distribuitorii care au cistigat licitatia pentru distribuirea medicamentelor anestezice si de terapie intensiva si reanimare nu sint in stare sa isi onoreze contractul in timp optim. Potrivit managerului interimar al Spitalui Judetean, dr. Gabriel Negoita, medicamentele importate din Slovenia nu vor ajunge la timp. "Sintem in impas cu medicamentele de tipul anestezicelor. Distribuitorii care au cistigat licitatia nu ni le pot furniza in timp util. Ei le importa din Slovenia si ceva nu merge pe acolo. Asteptam sa nege contractul ca sa putem negocia cu un alt furnizor. Este foarte neplacut ce se intimpla. Deocamdata insa, nu sintem la fundul sacului", a declarat Gabriel Negoita. Conform spuselor sale, situatia actuala a Spitalui Judetean este una neplacuta, dar nicidecum critica, pentru ca spitalul mai are rezerve de medicamente pentru inca o saptamina. In ciuda acestor neplaceri Gabriel Negoita s-a aratat foarte multumit de stocul de medicamente primit de la Ministerul Sanatatii Publice, care ar fi trebuit sa ajunga pentru perioada caniculara. Cu toate acestea, managerul interimar merge pe doua principii din popor si anume «mai bine mai tirziu decit niciodata» si «nemultumitului ii ia Dumnezeu darul». "Cantitatile sint suficiente, mai mult decit suficiente, a fost mai mult decit am cerut eu", a declarat Gabriel Negoita. Spitalul a pus la punct si aprovizionarea cu penicilina si adrenalina, care au lipsit pentru o vreme din stoc. (Dana SLINK)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.