Social

Ministerul impune turistilor coristi sa achite biletul in Franta

Iulia Crețu
28 iul 2007 763 vizualizări
Daca in cazul fiicei Elena Sandulachi este o chestiune de morala, sotia Paraschiva este in incompatibilitate, fiind angajata la doua institutii platite de la bugetul de stat u festivalul "Musique en morvan" se incheie astazi

Sejurul in Franta pe bani publici a Corului "Pastorala" din Focsani ii poate ajunge pe unii dintre plimbareti mai mult decit face. Potrivit declaratiilor oficiale primite de la Ministerul Culturii si Cultelor, in cazul in care se descopera nereguli la compartimentul economic, adica eventuale fraude, persoanele care au profitat de un proiect pe banii statului pentru a vizita Franta pot scoate contravaloarea excursiei din buzunar. Reamintim cititorilor nostri ca in jurul plecarii formatiei corale la festivalul "Musique en morvan" s-a stirnit o adevarata furtuna dupa ce pe listele "coristilor" au plecat fiica si sotia dirijorului Dumitru Sandulachi, iar la compartimentul tehnic s-au bucurat de voiaj si citiva ocrotiti de-ai lui Marian Oprisan si ai lui Danut Stoianof, seful Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vrancea (CJCPCTV), printre care presedintele ANTREC, Vasile Bostiog si cuplul Cristescu. CJCPCTV a depus pentru "Promocult" proiectul "Muzica corala traditionala in spatiul european", cistigind, cu 57.5 puncte, 256.000 RON finantare de la "Promocult", 80% din cheltuielile proiectului. Directorul Corului "Pastorala", profesorul Dumitru Sandulachi, a obtinut 20% din finantarea proiectului de la Consiliul Judetean Vrancea pentru a participa la Festivalul "Musique en morvan" din Autun, Franta, care se incheie pe 28 iulie 2007. Printre cei care au prins plecarea in Franta se numara si fata si sotia dirijorului Sandulachi. Oficial, Elena este "soprana", iar mama ei "impresar". Daca in cazul fiicei se impune o chestiune de morala, plecarea ei fiind facuta pe bani publici, in cazul sotiei dirijorului problemele sint de incompatibilitate. Conform legii, Paraschiva Sandulachi, directorul Scolii Speciale din Focsani, platita din bani publici, nu are voie sa aiba un alt contract la o alta institutie platita de la bugetul de stat. "Nu era treaba ministerului sa verifice calitatile vocale ale fiecarui membru al formatiei corale «Pastorala» din Focsani. Pe de alta parte, in faza de decontare, compartimentul economic are datoria sa verifice listele nominale cu cei care au efectuat deplasarea si rostul acestora in cadrul delegatiilor. In cazul in care se constata abateri de la datele initiale ale proiectului, suma decontata poate fi diminuata sau, eventual, imputata celor care nu aveau calitatea de artisti", se arata intr-un comunicat al Ministerului Culturii si Cultelor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.