Social

Analize gratuite din iulie

Cristina Palade
25 mai 2007 871 vizualizări
Fiecare roman va putea face analize gratuite la singe, urina si saliva incepind cu 1 iulie. Pentru aceste analize gratuite au fost alocate fonduri de la Guvern.

Tot guvernul a alocat si fonduri pentru verificari suplimentare care pot depista afectiuni oncologice,

neurologice si cardiovasculare. Cei care pot beneficia de aceste analize gratuite sint atit cei asigurati, cit si cei care nu au asigurare de sanatate. Pina la sfirsitul lunii mai, cetatenii vor primi prin posta calendarul exact cu data cind sunt programati la consultatie. Pentru o investigatie mai amanuntita, oamenii trebuie sa mearga mai intii pe la medicul de familie, pentru a fi indrumat catre un medic specialist. Prin acest program, Ministerul Sanatatii incearca sa ii ajute pe cetateni sa previna aparitia unor boli. Cu toate acestea, nu se stie inca daca acest program poate fi pus in practica, deoarece sint foarte multi care doresc sa beneficieze de aceste analize gratuite, iar casele judetene de sanatate nu au directionat inca fonduri catre laboratoarele care trebuie sa realizeze analizele. "E curata nebuie, nimeni din functionarii caselor de sanatate nu stie cum se vor raporta sau mai bine zis ce program informatic va fi folosit pentru a sti in mod exact, pe zile, citi cetateni ai", ne-a declarat Mircea Toader, medic de familie. (C. PALADE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.