Social

Victimele zăpezii: au ajuns la spital cu mainile şi picioarele rupte

Raluca Manolache
28 ian 2014 1741 vizualizări
19 persoane s-au ales cu fracturi şi luxaţii după ce au alunecat pe zăpada bătătorită u cititorii ne-au semnalat că Piaţa Unirii este un loc de rupt picioarele

Iarna a debutat vijelios, nu numai pentru şoferi ci şi pentru pietonii care s-au aventurat şi au ieşit din casă. Aşa se face că zăpada a făcut şi primele victime. De sambătă şi pană marţi dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfantul Pantelimon” Focşani, au ajuns 19 persoane care s-au ales cu fracturi şi luxaţii după ce au alunecat pe zăpada bătătorită. Medicii de la secţia de ortopedie – traumatologie au lucrat la foc continuu, dar din fericire nu toţi pacienţii au fost nevoiţi să rămană pe patul de spital. Astfel, doar doi pacienţi au fost internaţi pentru a urma tratamentul prescris de doctori. Mai mulţi cetăţeni ne-au sesizat ieri la redacţie că se circulă infernal pe trotuarele din oraşe, iar porţiuni periculoase de gheaţă s-au acumulat şi în Piaţa Unirii din Focşani. “Sunt ochiuri de gheaţă formate sub zăpadă, ca să nu mai amintesc de cat de alunecoase sunt literele metalice cu care sunt scrise versurile din Hora Unirii. Ar trebui să se ia măsuri, Piaţa Unirii este un patinoar, un loc de rupt oase!”, ne-a sesizat telefonic la redacţie unul dintre cititorii noştri. Medicii îi sfătuiesc pe vranceni, mai ales pe cei în varstă, ca, în cazul în care trebuie să iasă din case, să se îmbrace corespunzător şi să-şi pună încălţări potrivite, cu talpă antiderapantă. De asemenea, trebuie să se evite consumul de băuturi alcoolice, să se acorde o atenţie specială copiilor şi să se evite situaţiile în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate. Persoanele varstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute. Medicii mai recomandă să se evite expunerea prelungită a mainilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.