Social

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Băsescu respinge Memorandumul cu FMI

Ziarul de Vrancea
13 ian 2014 4187 vizualizări
"A fost ca şi cum Valérie ar fi fost lovită de un tren", povesteşte o prietenă a Primei Doamne n în urma dezvăluirii, Valérie Trierweiler s-a internat în spital

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a recunoscut joi, la Palatul Elysee, partenerei sale declarate, Valérie Trierweiler, că are o relaţie cu actriţa Julie Gayet, jurnalista începând să se simtă rău şi să fie abătută, astfel că a fost spitalizată, afirmă surse citate de ziarul Le Parisien.
Hollande i-a recunoscut partenerei sale că avea o relaţie amoroasă cu Julie Gayet înainte ca revista Closer să facă această dezvăluire. Valérie Trierweiler bănuia de câteva săptămâni că partenerul ei avea o relaţie amoroasă secretă. "A fost ca şi cum Valérie ar fi fost lovită de un tren", explică una dintre prietenele sale. "Era năucită. Ea nu ignorase zvonurile care circulau la Paris de câteva săptămâni. Dar pur şi simplu a vrut să creadă că erau false. Din punctul ei de vedere, ei încă formau un cuplu", precizează prietena. După discuţia cu Hollande de la Palatul Elysee, Valerie Trierweiler a început să se simtă rău, era foarte tristă şi îi scăzuse tensiunea arterială. A fost spitalizată ca măsură preventivă, susţine Le Parisien, deşi presa americană a sugerat că Prima Doamnă a Franţei a încercat să se sinucidă. Biroul lui Valérie Trierweiler a confirmat că aceasta a fost spitalizată "pentru odihnă şi efectuarea unor analize medicale", fiind abătută după dezvăluirile despre relaţia amoroasă a lui Francois Hollande. Valérie Trierweiler, în vârstă de 48 de ani, urma să fie externată ieri.
Preşedintele Franţei, Francois Hollande, este supus presiunilor pentru clarificarea situaţiei personale, după dezvăluirile privind relaţia cu actriţa Julie Gayet, şeful statului urmând să facă astăzi un anunţ important, potrivit BBC.

Unde se întalneau cei doi

Pe de altă parte, potrivit Le Monde, apartamentul în care François Hollande se întâlnea cu Julie Gayet îi fusese închiriat actriţei de o prietenă care are legături cu doi lideri interlopi corsicani. Prietena actriţei este Emmanuelle Hauck, care a fost căsătorită cu Michel Ferracci, un bărbat condamnat în noiembrie 2013 la 18 luni de închisoare pentru spălare de bani. După divorţul de Ferracci, Emmanuelle Hauck a avut o relaţie cu François Masini, împuşcat mortal într-o reglare de conturi.
Emmanuelle Hauck a admis că apartamentul îi aparţine, însă susţine că nu a fost al soţului ei, nici al concubinului, şi nu a fost închiriat prietenei sale Julie Gayet.
Revista Closer a dezvăluit că François Hollande, în vârstă de 59 de ani, are o relaţie amoroasă cu actriţa Julie Gayet, în vârstă de 41 de ani. Preşedintele Francois Hollande a sugerat că ar putea da în judecată publicaţia pentru încălcarea vieţii private, dar nu a negat informaţiile despre relaţia cu Julie Gayet

Matematica dezvăluie secretul scrierii unui bestseller

un algoritm matematic vă învaţă ce cuvinte trebuie să folosiţi dacă vreţi să deveniţi un scriitor de succes

Romancierii care vor să scrie un bestseller trebuie să evite menţiunile despre părţi anatomice, emoţii şi negativism şi să includă în cărţile lor numeroase citate, potrivit unui algoritm creat de cercetătorii de la Universitatea Stony Brook din New York. Până la acest studiu, depistarea elementelor care fac o carte să devină bestseller au rămas învăluite în mister, însă cercetătorii newyorkezi au creat un algoritm care face exact acest lucru. Prin analizarea cuvintelor folosite în cărţile clasice, algoritmul a putut să identifice volumele care au fost bestselleruri cu o rată de succes de 84%. În general, cercetătorii au descoperit că romanele cu mare succes comercial conţin un număr ridicat de substantive şi de adjective, dar şi numeroase citate. Algoritmul foloseşte o metodă denumită "stilometrie statistică", care analizează din punct de vedere matematic cuvintele şi gramatica unui text. Cercetătorii americani şi-au început studiul descărcând de pe internet din arhiva "Project Gutenberg" cărţi clasice precum "Poveste despre două oraşe" de Charles Dickens, "Robinson Crusoe" de Daniel Defoe, dar şi romane moderne, precum "Simbolul pierdut" de Dan Brown.
Ei au scanat, totodată, listele de bestselleruri de pe site-ul Amazon. Fiecare roman a fost scanat folosind un algoritm special, care prevede rata de succes a cărţii. Predicţiile astfel obţinute au fost comparate apoi cu succesul fiecărui titlu, bazat pe statisticile istorice, cifrele asociate vânzărilor şi recenziile criticilor. Ele au coincis cu acestea în procent de 84%.

Cat mai puţină "iubire"

Romanele devenite bestseller tind să conţină mai multe substantive şi adjective, dar şi o folosire disproporţionată a cuvintelor "şi" şi "dar" în comparaţie cu volumele cu un succes mai mic. Cele mai populare cărţi conţin, totodată, mai multe verbe asociate gândirii, precum "a recunoaşte" şi "a-şi aminti". Verbe şi timpuri verbale folosite în procese de citare şi de relatare, precum "a spune" şi "a spus", apar la rândul lor în bestselleruri mult mai des.
Cărţile care au avut mai puţin succes includ cuvinte considerate "clişee", precum "iubire", dar şi termeni negativi şi extremi, precum "fără suflare" şi "risc".
Romanele cu vânzări dezamăgitoare favorizează, totodată, folosirea unor timpuri verbale descriptive explicite, asociate acţiunilor şi emoţiilor, precum "dorit", "luat", "promis", "plâns" şi "aclamat". Cărţile care includ referiri explicite la părţi anatomice au avut la rândul lor vânzări slabe.
"Don Quijote" de Miguel de Cervantes a obţinut un scor foarte bun, la fel ca romanul "Robinson Crusoe" de Daniel Defoe.
În schimb, volumul "Simbolul pierdut" de Dan Brown a primit un punctaj care l-a plasat în rândul cărţilor cu cel mai mic succes comercial. Un rezultat asemănător a fost înregistrat şi de romanul "My Life As A Man" de Philip Roth.

Kerry i-a făcut cadou doi cartofi ministrului rus de externe

Secretarul de stat american John Kerry i-a oferit doi cartofi omologului său rus Serghei Lavrov, înainte de începerea discuţiilor de la Paris pentru pregătirea unei conferinţe internaţionale de pace privind Siria. Astfel, la sediul Ambasadei SUA din Paris, John Kerry a scos doi cartofi dintr-o cutie şi i-a oferit ministrului rus de externe, provocând hohote de râs din partea membrilor celor două delegaţii. Kerry a afirmat că a discutat cu Lavrov despre cartofii din Idaho la ultima lor întâlnire. Ministrul rus de externe a părut să aprecieze gestul omologului american şi, după ce a luat cartofii, a zâmbit şi a menţionat că acest cadou este "impresionant".
Secretarul de stat american John Kerry şi omologul său rus Serghei Lavrov au făcut apel ieri, la Paris, la o "încetare limitată a focului" în Siria înainte de conferinţa de pace din Elveţia din 22 ianuarie.
Într-o conferinţă de presă tripartită în capitala Franţei, ministrul Serghei Lavrov şi emisarul special al Ligii Arabe şi ONU pentru Siria, Ladhkar Brahimi, au pledat, la rândul lor, pentru participarea Iranului la conferinţa numită Geneva-2. Până acum, Statele Unite s-au opus participării Teheranului la această conferinţă.

Kalaşnikov şi-a regretat invenţia

Inventatorul celebrei arme de asalt AK-47, Mihail Kalaşnikov, şi-a exprimat regretul privind consecinţele invenţiei sale, într-o scrisoare trimisă patriarhului Kiril al Rusiei cu jumătate de an înainte de deces, scrie cotidianul Izvestia. "Durerea mea este de nesuportat: dacă arma mea a răpit viaţa unor oameni, înseamnă că eu, Mihail Kalaşnikov, fiu de ţăran, creştin ortodox, sunt responsabil de moartea acestor oameni, chiar dacă erau duşmani?", se întreba Kalaşnikov în scrisoarea datată 7 aprilie.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhului, Aleksandr Volkov, a confirmat că Mihail Kalaşnikov i-a trimis o scrisoare liderului Bisericii ortotodoxe ruse în care şi-a exprimat preocuparea privind consecinţele folosirii armei sale. "Patriarhul i-a răspuns într-o scrisoare privată", a adăugat el, fără alte comentarii suplimentare.
Arma de asalt Kalaşnikov, inventată în 1947, a fost produsă, potrivit unor estimări, în 100 de milioane de exemplare în lume. Arma a devenit simbolul luptei pentru independenţă şi se află pe numeroase drapele, printre care cel al Mozambicului, sau al mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Lupte pentru teritoriu între prostituate românce din Londra

Lupte pentru teritoriu au izbucnit între prostituate românce, multe de origine romă, în estul Londrei, în contextul în care unele femei sunt "taxate" cu suma de 200 de lire sterline pe săptămână (aproximativ 241 de euro) pentru a lucra pe anumite străzi, relatează The Guardian. Potrivit publicaţiei, unele dintre femei par că sunt minore şi că sunt victime ale traficului de persoane. Ele lucrează în "zone roşii" din estul Londrei, la Newham şi Redbridge, dar şi în alte oraşe importante, ca Birmingham şi Manchester.
O tânără, care a declarat pentru The Observer că este majoră, a spus că a fost ameninţată de românce mai în vârstă, la Newham. "Mi-au spus că, dacă vreau să continui să lucrez la colţul străzii unde lucram, să le dau 200 de lire sterline pe săptămână, pentru că «deţin» acea zonă şi sunt pe teritoriul lor. Am refuzat şi m-am mutat altundeva. Nu câştig foarte mulţi bani din prostituţie, doar aproximativ 70 de lire sterline pe noapte (aproximativ 85 de euro) şi nu îmi permit să plătesc asemenea sume", a afirmat ea. Altă dată, un grup de românce mai în vârstă au înconjurat două tinere lucrătoare sexuale stradale şi le-au cerut suma de 200 de lire sterline ca "taxă" pentru că stăteau acolo.
Lucrătoarele sexuale din Manchester au ajuns atât în atenţia poliţiei, cât şi a Ministerului de Interne. Greater Manchester Police (GMP) a confirmat că weekendul trecut a efectuat prima operaţiune comună cu ministerul vizând acest grup. Un purtător de cuvânt GMP a declarat că şase prostituate - cinci românce şi o cehă - au fost chestionate cu privire la statutul lor ca imigrante şi prostituţie. Niciuna nu a fost arestată sau acuzată, iar două au fost de acord să plece voluntar din ţară, neavând dreptul să se afle în Marea Britanie. "În unele cazuri pare că este o operaţiune bine pusă la punct, persoane din ţara lor aranjând ca femei să vină să muncească aici", a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că unele ar putea "lucra pentru o anumită grupare infracţională".




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
afebetefonu, acum 3249 zile, 14 ore, 40 minute, 49 secunde
http://flagyl-online-buy.net/ - Flagyl Antibiotic <a href="http://priligy-cheapest-price-buy.org/">Buy Cheap Priligy</a> http://lasix-buy-online.net/
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.