Social

VIDEO!!!Sange de militari pentru bolnavi

Raluca Manolache
5 dec 2013 1078 vizualizări
Bonurile de masă primite, în valoare de 60 de lei pentru 455 de mililitri de sange donat, vor fi folosite pentru cumpărarea de cadouri care vor ajunge la copiii defavorizaţi din Focşani

„În sprijinul aproapelui”. Militarii din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” vor să ajute bolnavii care au nevoie de transfuzii de sange pentru a supravieţui şi merg în această perioadă la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) pentru a dona. Aceasta în cadrul campaniei „În sprijinul aproapelui”, acţiune iniţiată după ce medicii au apelat la sprijinul populaţiei pentru că în fiecare lună se confruntă cu probleme din cauza donatorilor mult prea puţini. Ieri, la primele ore la dimineţii, militarii s-au prezentat la Centrul de Transfuzie pentru a dona sange, iar pană la sfarşitul campaniei alţi zeci de militari vor merge la „banca de sange” cu gandul că îi pot ajuta pe cei ce au nevoie de ajutor. „Militarii Brigăzii 8 LAROM «Al. I. Cuza» vor dona sange în cadrul campaniei «În sprijinul aproapelui», activitate iniţiată la apelul Centrului de Transfuzie Sanguină. Cu tichetele de masă obţinute în urma acestei activităţi intenţionăm să procurăm cadouri pe care le vom dona unor copii defavorizaţi din Focşani”, a menţionat maior Eugen Ciobotaru, ofiţer de informare şi relaţii publice Brigada 8 LAROM. Oficialii „băncii de sange” speră ca şi alte instituţii din Vrancea să ia drept exemplu gestul militarilor, care nu se află la prima acţiune de acest gen anul acesta. Pentru 455 de mililitri de sange donat, oamenii primesc bonuri valorice de aproape 60 de lei. Toţi cei care doresc să doneze pentru că au pe cineva drag pe patul de spital sau pentru că vor să dea o mană de ajutor unui om bolnav, trebuie să respecte anumite condiţii. Donarea de sange este permisă numai persoanelor sănătoase cu varsta cuprinsă între 18 şi 62 ani, celor care nu au valorile tensiunii arteriale peste 20 mm Hg sau sub 10 mm Hg şi nu au suferit de boli transmisibile în viaţă. În plus, donatorilor le este interzis să consume alcool sau să mănance gras înainte de a se prezenta la recoltarea de sange. (Raluca MANOLACHE)

Pe pagina webtv a Ziarului de Vrancea puteţi urmări imagini de la acţiunea militarilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.