Politică

VIDEO | Tupeu de baron: Oprișan a acuzat emisiunea „România, te iubesc!” că a mințit

Mihai Boicu
30 sep 2019 5950 vizualizări

Marian Oprișan a dat luni, 30 septembrie 2019, o replică realizatorilor emisiunii „România, te iubesc!”, în cadrul ședinței Consiliului Județean Vrancea.

„Păi cum aveți tupeul să veniți cu asemenea populisme, cu asemenea minciuni ieftine ca la «România, te iubesc, dar te mint c-așa-mi doresc»? La emisiunea aia mai lipsea P-ul de la publicitate plătită de PNL. Ca să n-avem nici un fel de discuție. Păcat, v-ați făcut de râs. V-ați mai trimis și doi primari prin emisiunea aia să mintă să-nghețe apele”, le-a răspus Marian Oprișan consilierilor județeni PNL, care spuneau că s-a cheltuit o sumă foarte mică pentru dezvoltare, potrivit execuției bugetare la data de 30 iunie 2019. Oprișan a menționat că de vină pentru această situație ar fi președintele Klaus Iohannis, care a contestat Legea bugetului la Curtea Constituțională.

Vizionați mai jos înregistrarea integrală a ședinței Consiliului Județean Vrancea de luni 30 septembrie 2019-VIDEO:vrancea atlastv

Emisiunea „România, te iubesc!” de duminică, 29 septembrie 2019, din seria „Județe la stăpân”,  a fost dedicată județului Vrancea și a arătat de ce județul nostru stagnează și este pe ultimele locuri la dezvoltare.

Baronul de Vrancea, care vede o cu totul altă realitate, a acuzat de mai multe ori pe parcursul ședinței Consiliului Județean de luni că în emisiune s-a mințit! 

În momentul în care consilierii județeni PNL au arătat că, potrivit execuției bugetare la data de 30 iunie 2019, s-a cheltuit o sumă foarte mică pentru dezvoltare, Marian Oprișan a replicat că de vină ar fi președintele Klaus Iohannis care a contestat Legea bugetului la Curtea Constituțională.

„Ceea ce spuneți dvs este populism ieftin și campanie electorală. Ca să spunem adevărul cetățenilor judetului Vrancea, eu am curajul s-o spun și v-o mai spun o dată: fraților, din cauza președintelui României, Klaus Iohannis, bugetul de stat al țării a întârziat, atacat fiind la Curtea Constituțională, etc., etc. Vă aduc aminte, doamnelor și domnilor consilieri, că bugetul judetului Vrancea din această cauză a fost adoptat în luna aprilie. Noi vorbim de execuție la șase luni, adică mai și iunie. Păi cum aveți tupeul să veniți cu asemenea populisme, cu asemenea minciuni ieftine ca la «România, te iubesc, dar te mint c-așa-mi doresc»? La emisiunea aia mai lipsea P-ul de la publicitate plătită de PNL. Ca să n-avem nici un fel de discuție. Păcat, v-ați făcut de râs. V-ați mai trimis și doi primari prin emisiunea aia să mintă să-nghețe apele”, a spus Marian Oprișan.

„Ne-ați acuzat că am trimis primari în emisiune, că facem campanie electorală. Nu facem campanie electorală, ne-ați acuzat direct și nu este în regulă. Cifrele sunt clare. Indicatorii pe investiții și pe dezvoltare sunt de 1% realizare și cei pe festivaluri, comemorări și Vrancea Eroică sunt de 100% realizare. De ce acolo puteți să faceți 100% realizare și dincoace 1%? Bun, două luni. Dar 1%? Chiar nu vă e jenă când faceți acuzatii, iar situația din județ este așa?”, a fost replica lui Cristi Irimia, consilier PNL. 

„Treceți la ordinea de zi, lăsați politica”, a răspuns Maria Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Baronul a fost foarte deranjat de emisiunea de la Pro TV și a sunat realizatorii înainte de difuzarea acesteia și, de asemenea, a dat publicității răspunsurile la întrebările puse de reporterii emisiunii tot anterior difuzării acesteia.

Mai trebuie menționat de asemenea că spre finalul ședinței CJ Vrancea de luni, 30 septembrie 2019, în timp ce se distribuiau buletine de vot pentru alegerea unor reprezentanți în diverse structuri, s-a mai derulat dispută verbală. La finalul acesteia, enervat că aleșii PNL îi răspund la atacuri și aluzii politice, Marian Oprișan le-a spus liberalilor de la microfonul de președinte al Consiliului Județean Vrancea: „Și când mă trezesc din somn vă bat în alegeri. Știți ce ați făcut voi la europarlamentare? Ați trezit un uriaș care dormea. Vă bat de vă sună apa în cap. Înțelegi? Vă sună apa în cap. Asta numai pentru că m-ați enervat. Voiam să mă retrag”. Tot atunci foarte probabil afectat nervos de serialul „Județe la stăpân” având ca subiect Vrancea difuzat duminică 29 septembrie 2019 de Pro TV, Oprișan nu i-a permis consilierului liberal Ovidiu Burdușa să exprime un punct de vedere. „Dacă vrei să mă apuc, mă ocup serios de tine”, i-a transmis Oprișan lui Burdușa, supărat, se pare, pe o serie de declarații publicate de consilierul PNL pe pagina sa de Facebook. (M. B.)

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.