Politică

VIDEO | S-a anunțat oficial formarea Alianței Dreapta Unită

Ziarul de Vrancea
19 dec 2023 2791 vizualizări

Conducerile USR, PMP și Forța Dreptei au oficializat, luni, 18 decembrie 2023, într-o conferință de presă comună desfășurată pe holul Palatului Parlametului României, formarea Alianței Dreapta Unită, consolidând astfel o forță politică alternativă la duopolul PSD-PNL. Această alianță vine cu promisiunea de a aduce o schimbare în peisajul politic românesc, împotriva unei guvernări pe care o consideră ineficientă și marcată de scandaluri.

 

Primul pas al Alianței Dreapta Unită va fi participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare, iar liderii celor trei partide au convenit asupra unei ordini pe listă ce îi include pe Dan Barna (USR), Vlad Voiculescu (USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Botoș (USR), Cristina Prună (USR), și Violeta Alexandru (Forța Dreptei).

Cătălin Drulă, președintele USR, a subliniat importanța acestui moment, numindu-l "un moment special al speranței pentru schimbare în România". Drulă a adăugat că Alianța Dreapta Unită se angajează să construiască o guvernare responsabilă, punând accentul pe o administrare fiscală corectă și transparentă.

Eugen Tomac, liderul PMP, a criticat guvernarea actuală și a declarat că românii vor avea o alternativă credibilă și puternică în "Dreapta Unită". Tomac a făcut apel la români să se alăture acestei alternative pentru a salva țara "din ghearele celor care vor o țară doar pentru ei".

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a evidențiat faptul că România se află la 34 de ani de la Revoluție și a exprimat dezamăgirea sa față de direcția actuală a țării. Orban a subliniat că Alianța Dreapta Unită oferă o soluție pentru cei care își doresc progres, inițiativă și o conducere iubitoare de țară.

Conducerile partidelor USR, PMP și Forța Dreptei au aprobat formal formarea acestei alianțe în urma negocierilor din ultima perioadă. Evenimentul comun de lansare de luni, 18 decembrie, a fost urmat de o conferință de presă susținută de liderii partidelor, marcând astfel începutul unei colaborări strânse pentru alegerile viitoare.

Alianța Dreapta Unită propune un cadru politic nou, bazat pe responsabilitate, transparență și servirea intereselor cetățenilor. Cu această inițiativă, partidele implicate își propun să ofere românilor o opțiune reală pentru o guvernare orientată către progres și bunăstare colectivă. Oricum ar evolua această alianță, aceasta va reprezenta cu siguranță un factor important în peisajul politic românesc.

Citiți și: USR, PMP şi Forţa Dreptei au lansat Alianţa Dreapta Unită. Cum arată lista comună la europarlamentare;

VIDEO | USR, PMP și Forța Dreptei au lansat oficial Alianța Dreapta Unită, alternativă la PSD-PNL / Listă comună la europarlamentare: cine candidează


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.