Politică

VIDEO | Revine în politica locală din Vrancea fostul vicepreședinte al CJ, prefect și parlamentar, Cătălin Kanty Popescu

Ziarul de Vrancea
21 feb 2024 5949 vizualizări

Informația privind revenirea în politica locală din Vrancea a fostului consilier județean (PSD în mandatul 1992-1996; PNL în mandatul 2008-2012) vicepreședinte al CJ (PSD în mandatul 1992-1996), prefect (2012-2014 susținut de PNL) și parlamentar (PSD în mandatul 2000-2004) Cătălin Kanty Popescu este făcută publică prin intermediul unei postări activată vineri, 16 februarie 2024, pe contul de facebook al primarului Municipiului și președintelui organizației PSD Focșani, Cristi Valentin Misăilă.

 

 

 „Vineri, 16 februarie 2024 a avut loc prima ședință a noului Birou Politic al Organizației Municipale PSD Focșani

O echipă nouă, cu oameni profesioniști și respectați în Municipiul Focșani

Îi urăm bun venit în noua echipă lui Cătălin Kanty Popescu, primul secretar general al PSD Focșani, fost prefect și fost deputat PSD de Vrancea, un om care nu a uitat niciodată valorile social democrate.”-Cristi Valentin Misăilă

În perioada 2000 – 2004, Cătălin Kanty Popescu a fost deputat al PSD şi omul de încredere al pesediştilor la societatea de drumuri şi poduri din subordinea Consiliului Judeţean. Trecut pe linie moartă de Oprişan, după ce a fost exclus din partid la pachet cu colega sa Fevronia Stoica, Cătălin Kanty Popescu a ajuns încet - încet să fie unul dintre oamenii de bază ai lui Nini Săpunaru. La alegerile din 10 iunie 2012, Cătălin Kanty Popescu a fost ales consilier judeţean PNL şi a fost propunerea partidului pentru un post de vicepreşedinte al CJ Vrancea. Numai că Marian Oprişan președintele CJ și al PSD Vrancea pe atunci, a preferat ca în faţă să le zică „da” liberalilor, iar „prin spate” să facă alte cărţi pentru conservatorul de la acea vreme, Ionel Cel – Mare. Atunci s-au vehiculat două variante pentru „ţeapa” dată PNL. Una a fost că baronul Oprișan s-ar fi supărat pentru faptul că liberalii au luat-o pe Sorina Plăcintă de la PDL, pe care o dorea la el în partid cu tot cu milioanele ei. A doua a fost aceea că acesta nu-l vroia pe Cătălin Kanty Popescu ca adjunct al său în CJ.

Tot legat de trecutul poliitc al lui Cătălin Kanty Popescu, trebuie menționat că axesta a fost numit în funcţie în august 2012 cu sprijin de la PNL şi mai ales de la deputatul Nini Săpunaru (n.r. președintele PNL Vrancea pe atunci), cu care a fost coleg de clasă în liceu. Cătălin Kanty Popescu a facut echipă în fruntea Prefecturii Vrancea timp de doi ani de zile (în perioada 2012-2014) cu subprefectul Cristi Valentin Misăilă, susţinut de PSD, cu care spunea pe atunci că se înţelege bine. Legat de discuţiile din spaţiul public, din perioada cât Cătălin Kanty Popescu a fost prefect de Vrancea (în perioada august 2012- august 2014),potrivit cărora în realitate Prefectura era condusă de Raluca Dan, secretarul general al judeţului, fost prefect şi omul de încredere al lui Marian Oprişan, Cătălin Popescu recunoaştea la acea vreme că istoria sa politică este legată de PSD, partid pe care l-a reprezentat în parlament între 2001 şi 2004, anii duri ai guvernării Adrian Năstase.„ Relaţia mea cu Raluca Dan este extraordinară. Raluca este o tipă cu mare experienţă în administraţie, a fost şi consilierul meu parlamentar", comenta Cătălin Kanty Popescu.

Cum a ajuns Cătălin Kanty Popescu în PNL Vrancea

Cătălin Kanty Popescu a fost exclus din PSD în anul 2006, după ce a inițiat atunci, împreună cu fostul senator Fevronia Stoica, o acțiune de înlăturare a lui Marian Oprișan de la conducerea organizației județene Vrancea social-democrate. În momentul în care a aflat de acest lucru, Miron Mitrea, pe atunci secretar general al PSD, l-a dat afară pe vrânceanul Cătălin Kanty Poppescu din funcția de consilier în biroul său parlamentar pe fostul deputat. Cătălin Kanty Popescu a intrat în PNL în 2007 după episodul excluderii din PSD. El a declarat la acea vreme într-o confențință de presă susținută la sediul PNL Vrancea la care a participat următoarele: Nu se află într-o situatie plăcută după 16 ani de activitate în PSD. Și că a venit la liberali deoarece era „un politician liber de contract". „Era clar ca nu puteam sta în afara vieții politice. Am considerat că PNL s-a situat pe actual eșichier politic ca unul din puținele partide românești pro-europene, că este un partid onest și demn. Și, cel puțin în ultima perioadă, fostul meu profesor Călin Popescu Tăriceanu a devenit un lider politic deosebit, cel mai responsabil de pe scena politica", declara în anul 2007 fostul social-democrat Cătălin Kanty Popescu. Fostul deputat a spus atunci, în 2007 la intrarea în PNL Vrancea, că are mulți prieteni în PSD și că nu-și va face o țintă din atacarea fostului său partid. De menționat că după ce a pierdut locul pe listele PSD pentru un nou mandat de parlamentar în 2004, Cătălin Kanty Popescu a fost numit consilier cultural la Ambasada României din Maroc, post din care a fost retras la începutul anului 2005, imediat după venirea noii puteri a Alianței „Dreptate și Adevăr”(DA) . 

Vizionați și: VIDEO | Investirea în anul 2012 al lui Cătălin Kanty Popescu ca prefect de Vrancea susținut de PNL 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.