Politică

VIDEO | A fost sau nu racolat de PNL primarul AUR al comunei Pufești?

Ziarul de Vrancea
21 iun 2022 5211 vizualizări
Deputatul George Badiu (foto mijloc) șeful filialei Vrancea a partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), l-a anunțat prin intermediul unei postări pe contul său de facebook pe prof.dr. Nicolae Damian (foto stânga),  primar al comunei Pufeşti, singurul edil a formaţiunii menționate în județul nostru, că l-a dat afară din partid. Conform precizărilor din această postare, rezultă că liderul AUR Vrancea îl suspectează pe primarul Nicolae Damian (foto stânga) că ar fi bătut palma cu PNL. Deși prof. dr. Nicolae Damian, primarul comunei Pufești, contactat de Ziarul de Vrancea, neagă că ar fi trecut în barca PNL, confirmând totuși o discuție recentă în biroul președintelui Consiliului Județean și al PNL Vrancea, Cătălin Toma,  pentru sprijin în materializarea unor proiecte de investiții prioritare pentru locuitorii comunei Pufești, purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea pare să confirme acuzația șefului filialei Vrancea a partidului AUR. „Domnul primar(n.r. Nicolae Damian al comunei Pufești) a colaborat și va colabora cu PNL Vrancea. Dacă AUR îl exclude, forurile decizionale din organizație vor lua în calcul să-l facem membru”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea, Adrian Vasile Crețu (foto dreapta) citat de g4media.ro.
Deputatul George Badiu (foto mijloc) șeful filialei Vrancea a partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), l-a anunțat prin intermediul unei postări pe contul său de facebook pe prof.dr. Nicolae Damian (foto stânga), primar al comunei Pufeşti, singurul edil a formaţiunii menționate în județul nostru, că l-a dat afară din partid. Conform precizărilor din această postare, rezultă că liderul AUR Vrancea îl suspectează pe primarul Nicolae Damian (foto stânga) că ar fi bătut palma cu PNL. Deși prof. dr. Nicolae Damian, primarul comunei Pufești, contactat de Ziarul de Vrancea, neagă că ar fi trecut în barca PNL, confirmând totuși o discuție recentă în biroul președintelui Consiliului Județean și al PNL Vrancea, Cătălin Toma,  pentru sprijin în materializarea unor proiecte de investiții prioritare pentru locuitorii comunei Pufești, purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea pare să confirme acuzația șefului filialei Vrancea a partidului AUR. „Domnul primar(n.r. Nicolae Damian al comunei Pufești) a colaborat și va colabora cu PNL Vrancea. Dacă AUR îl exclude, forurile decizionale din organizație vor lua în calcul să-l facem membru”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea, Adrian Vasile Crețu (foto dreapta) citat de g4media.ro.

Primarul comunei Pufești, prof.dr. Nicolae Damian, a fost anunțat vineri, 17 iunie 2022, prin intermediul unei postări pe Facebook, că a fost dat afară din partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), sub sigla căruia acesta a câștigat fotoliul de edil în scrutinul din 27 septembrie 2020 .

În vârstă de 45 de ani, prof.dr. Nicolae Damian a fost surpriza alegerilor locale din Vrancea, desfășurate în 27 septembrie 2020, după ce a reuşit să câştige postul de primar al comunei Pufeşti fără să aibă în spate un partid puternic ca PSD sau PNL. Fiu al satului, directorul de şcoală din Pufeşti l-a detronat în scrutinul din urmă cu aproape 2 ani pe fostul edil al comunei Pufești, Marcel Nitu (PSD), care conducea comuna Pufești de 20 de ani.

Deputatul George Badiu, șeful filialei Vrancea a partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), a anunţat vineri, 17 iunie 2022, printr-o postare pe contul său de Facebook, că nu-l va mai sprijini pe actualul primar al comunei Pufeşti, Nicolae Damian, de altfel singurul edil al formaţiunii în județul nostru. Conform precizărilor din această postare, rezultă că liderul AUR Vrancea îl suspectează pe primarul Nicolae Damian că ar fi bătut palma cu PNL. Deși contactat de Ziarul de Vrancea, prof. dr. Nicolae Damian, primarul comunei Pufești, neagă că ar fi trecut în barca PNL, confirmând totuși o discuție recentă în biroul președintelui Consiliului Județean și al PNL Vrancea, Cătălin Toma, pentru sprijin în materializarea unor proiecte de investiții prioritare pentru locuitorii comunei Pufești, purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea pare să confirme acuzația șefului filialei Vrancea a partidului AUR: „Domnul primar (n.r. Nicolae Damian al comunei Pufești) a colaborat și va colabora cu PNL Vrancea. Dacă AUR îl exclude, forurile decizionale din organizație vor lua în calcul să-l facem membru”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea, Adrian Vasile Crețu, citat de g4media.ro. 

Postarea făcută de George Badiu vineri, 17 iunie 2022, referitoare la primarul comunei Pufești:

 Începând de astăzi, primarul AUR Pufești, Damian Nicolae, a abandonat partidul pe listele căruia a fost ales și a decis să se alăture PNL, partid ce i-a propus că îl va sprijini pentru un al doilea mandat în 2024.

Bănuim că această mișcare are legătură cu postul de director de școală, post în care a fost numită prietena sa, dar și cu promisiunile de alte avantaje financiare, promisiuni făcute de PNL Vrancea.

Cetățenii comunei Pufești sunt îndreptățiți să știe care sunt dedesubturile acestei mutări a primarului la alt partid, un partid numit liberal, specializat în trafic de influență și alte infracțiuni de corupție.

Pe de altă parte, sondajul de opinie făcut recent în comună arată o prăbușire a încrederii cetățenilor în primarul Damian, datorită aroganței sale și lipsei de transparență decizională.

Vă promitem că în 2024 vom avea un candidat mai serios la Pufești.

Cu scuzele de rigoare,

Conducerea filialei județene AUR” -  George Badiu

Curios însă, pe 12 iunie 2022, în urmă cu doar cinci zile, acelaşi primar al comunei Pufești, Nicolae Damian, care acum este dat afară din partid, era lăudat de liderii AUR Vrancea. Primarul Nicolae Damian era chiar comparat cu un fel de Prâslea al judeţului.

„Dacă timp de 32 de ani, edilii diferitelor partide care s-au perindat la conducere ne-au obişnuit cu treburi făcute de mântuială pe bani foarte mulţi, iată că doi oameni de AUR care s-au pus în slujba naţiei române, în doar 1 an şi 8 luni au avut rezultate cât alţii în 18 ani. Atât primarul comunei Pufeşti, Nicolae Damian cât şi viceprimarul, Velişcu Cristinel, sunt membri AUR de la înfiinţarea partidului, iar scopul candidaturii lor a fost acela de a da o altă faţă politicii făcute în comună. Iată că intr-un timp record au şi reuşit să obţină această schimbare, prin muncă cinstită şi devotament”, spuneau liderii AUR Vrancea.

Trebuie menționat că postarea deputatului AUR de Vrancea, George Badiu, apare în contextul în care acesta a avut pe 15 iunie 2022 o interpelare în Parlamentul României care poate fi urmărită în VIDEO de mai jos:

Interpelarea din Parlament a deputatului AUR de Vrancea George Badiu a fost însoțită la câteva ore în aceeași zi (n.r. miercuri 15 iunie 2022) de următoarea postare pe contul său de Facebook:

 ”Apelul meu din Parlament la încetarea șantajului practicat de PNL și PSD la adresa primarilor altor partide, în vederea racolării lor, a rămas fără răspuns în teritoriu.

Aici am în vedere inclusiv șantajarea primarului AUR din Pufești de către ciracii liberalo-aldiști, în cel mai pur spirit calabrez!

Dacă acești indivizi, care ocupă din păcate fotolii capitonate în loc să aibă brățări metalice la mâini, au impresia că Vrancea este țara nimănui, se înșeală amarnic.

După primarul liberal din Măicănești, care datorită dezvăluirilor noastre are deja dosare penale și decizii ale ANI și își va pierde mandatul, va urma primarul liberal din Păunești, precum și alți trei primari PNL cărora le vom proba activitatea ilegală, hoțiile, falsurile, abuzurile.

În Vrancea nu sunt de racolat decât doi primari de la alte partide, anume unul de la AUR și celălalt de la PMP.

Dacă PNL consideră că este rentabil să piardă cinci primari aleși, câștigând alți doi prin șantaj, înseamnă că asta este matematica strâmbă a urmașilor lui Săpunaru, un alt personaj despre care nu auzi pe nicăieri vreo vorbă bună.

Cert este că și în acest județ, la fel ca în restul țării, regimul toxic al lui Băsescu a fost înlocuit, după o scurtă perioadă a regimului Dragnea, cu un regim de sorginte mafiotă având în frunte flamura murdar-liberală.

Conduși de dorințe hulpave de înavuțire, mironosițele bleu-gălbui au acaparat cu tentaculele scabroase toate instituțiile statului, căpușând activitatea economică a țării și târând România într-o prăpastie.

Declar în mod public că mă voi opune din toate puterile și cu toate mijloacele legale acțiunilor de tip mafiot ale PNL, cu toate că nu voi pierde din vedere nici trădările PSD și USR.

Să șantajezi primarii înseamnă să șantajezi comunități întregi, să determini oamenii să te voteze doar de frica tăierii investițiilor.

Folosiți banul public în interesul propriului partid?

Asta înseamnă că ați intrat deja în conflict cu legea!

Ați vrut război politic? Îl aveți!” - George Badiu

Contactat de Ziarul de Vrancea, prof.dr. Nicolae Damian, primarul comunei Pufești a precizat: 

„Am avut astăzi (n.r. vineri 17 iunie 2022) o discuție cu deputatul George Badiu care m-a întrebat dacă m-am întâlnit recent cu șefii PNL Vrancea. I-am confirmat faptul că am avut o convorbire cu președintele Consiliului Județean și al PNL Vrancea în biroul acestuia pe subiectul investițiilor necesare comunei Pufești. I-am explicat domnului deputat George Badiu că, după părerea mea, pentru a se concretiza sprijinul pentru aceste proiecte de investiții, prioritare pentru locuitorii comunei Pufești, ar fi necesar să avem împreună o întâlnire cu președintele Cătălin Toma. Menționez că deputatul George Badiu s-a arătat foarte reticent față de o asemenea întâlnire. Precizând că el ( n.r. deputatul George Badiu) nu are ce negocia cu președintele Cătălin Toma, având în vedere că se află în stadii avansate cu demesurile pe care le-a inițiat, în legătură cu suspendarea din funcții a trei primari PNL. După această discuție, deputatul George Badiu mi-a relatat că într-un sondaj de opinie de care are cunoștință, eu aș fi perceput de locuitori ai comunei Pufești ca fiind arogant și că am scăzut în preferințele electorale. Moment în care i-am precizat, că nu este nici o problemă, ușa este deschisă pentru oricine dorește să concureze cu mine în alegeri. A urmat postarea pe contul de facebook a deputatului George Badiu. În legătură cu aceasta țin să precizez că nu m-am alăturat PNL. De asemenea, referirea deputatului George Badiu la directorul Școlii Gimnaziale Pufești nu are absolut nici o legătură cu adevărul. Întrucât așa cum se știe, postul adus în discuție a fost ocupat prin concurs organizat la nivel național, la care a avut dreptul să participe oricine a dorit. Este posibil ca din cauza acestor referiri, deputatul George Badiu să aibă de dat explicații în justiție, în cadrul unui proces ce va fi deschis în perioada următoare. Eu nu m-am înscris în alt partid şi nici nu s-au făcut presiuni asupra mea de a trece la alt partid. Sub nicio formă nu poate fi vorba de negocierea unor avantaje personale, iar ceea ce scrie în comunicatul AUR postat pe Facebook mă determină să închei orice colaborare cu acest partid. Comuna Pufeşti are nevoie de proiecte, de sprijin, nu de scandaluri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Deși așa cum ați putut constata din precizările prof. dr. Nicolae Damian, primarul comunei Pufești, făcute pentru Ziarul de Vrancea, acesta neagă că ar fi trecut în barca PNL, confirmând totuși o discuție recentă în biroul președintelui Consiliului Județean și al PNL Vrancea, Cătălin Toma, pentru sprijin în materializarea unor proiecte de investiții prioritare pentru locuitorii comunei Pufești, purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea pare să confirme acuzația șefului filialei Vrancea a partidului AUR. „Domnul primar (n.r. Nicolae Damian al comunei Pufești) a colaborat și va colabora cu PNL Vrancea. Dacă AUR îl exclude, forurile decizionale din organizație vor lua în calcul să-l facem membru”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea, Adrian Vasile Crețu, citat de g4media.ro

Acestea fiind spuse răspunsul la întrebarea „A fost sau nu racolat de PNL, primarul AUR al comunei Pufești ?” va putea fi găsit de către cei interesați de viața politică reală autohtonă, funcție de evoluțiile ce se vor avea loc pe acest subiect și vor putea fi constatate în perioada următoare.

Trebuie însă avut în vedere faptul că în conformitate cu legislația în vigoare un primar care schimbă partidul pe lista căruia a fost ales își pierde mandatul. Aceasta este, probabil și explicația pentru care edilul din Pufești susține cu tărie că nu a demisionat din AUR și implicit, nu s-a înscris în PNL sau în alt partid.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.