Politică

VIDEO | Liderii coaliției PSD-PNL anunță candidatul pentru Primăria Capitalei abia la mijlocul lunii martie. Ce se știe în Vrancea?

Ziarul de Vrancea
3 mar 2024 2861 vizualizări

Aliații PSD-PNL va anunța candidatul comun la Primăria Capitalei cu 3 luni înainte de alegeri, adică abia la mijlocul lunii martie, precizează știrileprotv, miercuri 28 februarie 2024. În Vrancea e sigur că PSD și PNL vor candida cu propriii candidați. Deși n-au fost până acum anunțați oficial, este aproape sigur că PSD Vrancea îi va arunca în luptă pe prefectul Nicușor Halici la președinția Consiliului Județean și pe primarul în funcție, Cristi Valentin Misăilă, la Primăria Focșani. PNL Vrancea este deja clar că va merge cu tandemul Dragoș Ciobotaru (primarul comunei Vizantea-Livezi) la președinția Consiliului Județean și cu omul de afaceri Valentin Resmeriță, asociatul unic al firmei Metale Internațional, pretendent la fotoliu de primar la Municipiului Focșani. Nu-i încă nimic anunțat în cazul Alianței Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei). Decât faptul că vor merge împreună în alegeri așa cum au reconfirmat șefii de la nivel național ale celor trei formațiuni, care și-au lansat miercuri, 28 februarie 2024, sigla şi sloganul de campanie: „Nu-i lăsa să-ţi fure viitorul. Alege România modernă”. Dinspre AUR Vrancea, conform informațiilor obținutepe surse de către cotidianul nostru, se conturează candidatura președintelui de filială, George Badiu la președinția Consiliului Județean Vrancea și a unui fost director de filială bancară din județ, căruia nu-i vom divulga deocamdată numele, așteptând să o facă cei de la formațiunea politică în cauză, la Primăria Focșani.    

Liderii coaliției PSD-PNL  vor spune cine este candidatul pentru Primăria Capitalei abia la mijlocul lunii martie 2024.

Până atunci, măsoară în sondaje de opinie șansele unor membri de partid care aspiră la funcție, dar și ale unor oameni de afaceri dispuși să intre în politică.

Cert este doar că actualul primar general, Nicușor Dan, a anunțat miercuri, 28 februarie 2024 că rămâne independent și mai vrea un mandat. Acesta are susținerea partidelor de dreapta( n.r. Alianța Dreapta Unită-USR-PMP-Forța Dreptei).

Pentru că între liberali și social-democrați au loc discuții aprinse și ca să evite nemulțumirile din ambele tabere, conducerea restrânsă a celor două forrmațiuni a decis să testeze în sondaje intenția de vot pentru liderii organizațiilor din capitală.

Și liberalul Sebastian Burduja, dar și social-democrata Gabriela Firea, au anunțat că vor să candideze. Pe lângă cei doi, vor fi măsurați din partea PNL doi oameni de afaceri cu notorietate, până acum apolitici, dispuși însă să se înscrie în PNL sau în PSD în schimbul susținerii la primărie.

Citiți întregul articol publicat de stirileprotv.ro pe acest subiect accesând titlul alăturat:Aliații PSD-PNL anunță candidatul comun la Primăria Capitalei cu 3 luni înainte de alegeri. Cine e în cărți: ”E o nebunie”

Ce se știe până acum despre candidații din Vrancea la alegerile locale din 9 iunie 2024

În Vrancea e sigur că PSD și PNL vor candida cu proprii candidați .Deși n-au fost până acum anunțați oficial este aproape sigur că PSD Vrancea îi va arunca în luptă pe prefectul Nicușor Halici( foto stânga), la președinția Consiliului Județean și pe primarul în funcție Cristi Valentin Misăilă( foto dreapta) la Primăria Focșani

PNL Vrancea este deja clar că va merge cu tandemul Dragoș Ciobotaru ( primarul comunei Vizantea-Livezi- foto stânga)) la președinția Consiliului Județean și cu omul de afaceri Valentin Resmeriță( foto dreapta), asociatul unic al firmei Metale Internațional, pretendent la fotoliu de primar la Municipiului Focșani

Nu-i încă nimic anunțat în cazul Alianței Dreapta Unită ( USR-PMP-Forța Dreptei).Decât faptul că vor merge împreună în alegeri așa cum au reconfirmat șefii de la nivel național ale celor trei formațiuni, care și-au lansat, miercuri 28 februarie 2024, sigla şi sloganul de campanie: „Nu-i lăsa să-ţi fure viitorul. Alege România modernă”

Dinspre AUR Vrancea, conform informațiilor obținute  „pe surse” de către cotidianul nostru, se conturează candidatura președintelui de filială, George Badiu( foto stânga) la președinția Consiliului Județean Vrancea și a unui fost director de filială bancară din județ, căruia nu-i vom divulga deocamdată numele, așteptând să o facă cei de la formațiunea politică în cauză, la Primăria Focșani.   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.