Politică

VIDEO | Liberalii pun oferte pe masa coaliției pentru a obține comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare

Ziarul de Vrancea
27 apr 2023 2945 vizualizări

Surse: Specialiștii din partid ar fi găsit deja o soluţie pentru a împinge localele la început de decembrie. Negocierile politice devin din ce în ce mai complicate între PNL şi PSD. În luna mai ar urma să aibă loc rocada din guvern, însă discuţiile între cele două partide au ca miză şi anul electoral 2024. Liberalii nu mai ştiu ce să pună pe masa coaliţiei pentru a obţine comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Sunt pregătiţi să discute cu Marcel Ciolacu inclusiv despre un tandem premier - preşedinte. O mutare periculoasă, atrag atenţia analiştii. Însă liberalii sunt interesaţi ca şi actualii primari ai partidului să pună umărul la parlamentare.

VIDEO:Stirile TVR Online

La ultima ședință cu parlamentarii PNL, premierul Nicolae Ciucă i-a informat că ar trebui să fie pregătiţi pentru comasarea alegerilor în 2024.

Potrivit unor surse liberale, specialiștii din partid ar fi găsit deja o soluţie pentru a împinge localele la început de decembrie. Asta pentru că unii dintre primarii în exercițiu au fost validați abia la două luni de la data alegerilor, ceea ce înseamnă că mandatele lor expiră la finele lui noiembrie 2024. Un motiv suficient pentru a lega localele de alegerile generale.

Totul depinde însă de capacitatea actualei conduceri liberale de a convinge PSD.

Potrivit unor surse liberale, dincolo de cedarea la rotativă a Transporturilor și a Secretariatului General al Guvernului, Nicolae Ciucă și Lucian Bode ar fi reevaluat inclusiv posibilitatea unui tandem președinte-premier, favorabil liderului PSD Marcel Ciolacu.

Liderii UDMR încearcă să joace un rol neutru.

Actuala conducere PNL și-a legat însă supraviețuirea politică de această comasare. Miza este un milion de voturi în plus pentru PNL, cu aportul mobilizării propriilor primari, dar cu un preț mare pentru prezidenţiale şi pe termen lung.

Termenul limită pentru a ajunge la un acord pentru comasarea alegerilor este luna iunie.

Dacă legislația electorală nu este modificată până la sfârșitul actualei sesiuni parlamentare, tot planul liberalilor pică.

Text informații :stiri.tvr.ro 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.