Politică

VIDEO | Fostul președinte al PNL Focșani, Nicu Tănase s-a reînscris în PMP și candidează pentru CL din partea ADU

Ziarul de Vrancea
18 apr 2024 2221 vizualizări
Președintele PMP Vrancea, Mirela Bîznă a anunțat marți 16 aprilie 2024, într-o conferință de presă, că fostul președinte al PNL Focșani, Nicu Tănase s-a înscris în PMP și va candida la alegerile locale din 9 iunie 2024, pentru un post în Consiliul Local, pe lista Alianței Dreapta Unită (ADU)
Președintele PMP Vrancea, Mirela Bîznă a anunțat marți 16 aprilie 2024, într-o conferință de presă, că fostul președinte al PNL Focșani, Nicu Tănase s-a înscris în PMP și va candida la alegerile locale din 9 iunie 2024, pentru un post în Consiliul Local, pe lista Alianței Dreapta Unită (ADU)

Fostul președinte al PNL Focșani, Nicu Tănase, a anunțat într-o conferință de presă susținută marți, 16 aprilie 2024, că s-a reînscris în Partidul Mișcarea Populară (PMP), marcând astfel un nou episod în dinamica politică locală.Tănase, care a condus o perioadă filiala PMP Vrancea, revine în rândurile partidului din care a plecat în anul 2016. Această decizie vine în contextul în care acesta își propusese să candideze ca independent la funcția de primar al municipiului Focșani, strângând deja semnături în acest sens. Cu toate acestea, el a ales să se alăture PMP și implicit, Alianței Dreapta Unită, care urmează să îl includă pe lista sa de candidați pentru Consiliul Local Focșani.

Președinta PMP Vrancea, Mirela Bîznă, a confirmat că nu au fost făcute negocieri privind o eventuală funcție în partid pentru Tănase, ci acesta va figura pe lista de candidați ai Alianței Dreapta Unită.

În declarațiile sale, Nicu Tănase a exprimat nemulțumirea față de modul în care a fost tratat în PNL Vrancea și mai ales de decizia conducerii PNL de a-l schimba din funcția de președinte al organizației PNL Focșani. El a criticat dur președintele interimar al PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru, acuzându-l că își denigrează colegii și că este responsabil pentru ceea ce el consideră a fi o "degringoladă totală" în organizația municipală.

Tănase a subliniat faptul că organizația PNL Focșani a avut performanțe notabile sub conducerea sa, obținând cel mai mare număr de consilieri locali în alegerile locale din 2020. Acest aspect a fost motivul principal al disputelor dintre el și conducerea PNL Vrancea, care a decis înlocuirea sa cu Valentin Resmeriță.

În contextul actual, cu Tănase alăturându-se PMP și criticând vehement conducerile anterioare ale PNL, se conturează o dinamică interesantă pentru viitoarele alegeri locale. Cel mai probabil, candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar al municipiului Focșani va fi Ana Maria Dimitriu-Bunghez, în timp ce Tănase promite să se implice activ în campania electorală pentru Primăria și Consiliul Local Focșani.

Decizia lui Tănase de a reveni în prim-planul politic, alături de schimbările de conducere din cadrul PNL, conturează un tablou complex al peisajului politic local și sugerează un scrutin local intens și disputat în Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.